Mai multi calaraseni au sarbatorit Centenarul Marii Uniri intr-un cadru festiv la restaurantul Intim al carui patron este celebrul Pele. In cadrul evenimentului a fost vernisata o expozitie de pictura si de caricatura, cu figuri marcante ale Unirii - Regele Ferdinand, Regina Maria, I.C. Bratianu si alte figuri reprezentative ale romanilor. Expozitia a fost semnata de artistul plastic calarasean Jimmy Stanescu.
Printre cei prezenti, s-au aflat si Viorel Ivanciu - viceprimarul orasului, Daniel Dragulin - primarul orasului, Dragos Coman - viceprimarul orasului, senatorul PNL Raducu Filipescu, Vasile Iliuta - presedintele Consiliului Judetean, Vali Barbu - vicepresedintele Consiliului Judetean, Adrian Stoica - presedintele TNL Organizatia Municipala, Antonio Tilica - Organizatia Elevilor Liberali.
Printre cei care s-au ocupat de organizarea evenimentului au fost Viorel Ivanciu si Dragos Coman.
Cu prilejul zilei de 1 Decembrie, au fost sustinute momente folclorice sustinute de artisti locali, iar invitatii s-au delectat cu cantece patriotice si bucate specifice zilei de 1 Decembrie: traditionala fasole cu ciolan si carnati, tuica fiarta si un vin excelent.
- Le urez romanilor si in special calarasenilor sa lupte cu toata forta, sa fie buni romani pentru ca romanii sunt oameni calzi, puternici, carora le pasa de viitorul tarii si al copiilor lor. M-am simtit bine la Centenarul Marii Uniri. Romanilor le doresc sa fie uniti. La 100 de ani de la Marea Unire avem la fel de multa nevoie sa fim unul langa celalalt, a spus Dragos Coman, viceprimarul orasului Calarasi.
- Le transmit romanilor multa sanatate, cat mai multa intelegere si sa aiba un an nou cum isi doresc. Viata este facuta din momente placute si nu numai si sper ca aceasta zi ne-a unit si mai mult. In calitatea de viceprimar, m-am straduit si o voi face in continuare, sa vin in ajutorul si sprijinul cetatenilor. Am fost laudat de unii si criticat de altii. Functiile sunt trecatoare, dar important este ce lasi in urma ta. Pentru orasul tau, pentru tara ta, pentru generatiile viitoar. Astazi, Romania implineste 100 de ani de cand toate provinciile istorice locuite majoritar de romani au fost impreuna intr-o singura tara. O cifra care ne poate determina sa facem un bilant individual, ca cetateni ai acesti tari. Astazi, voi face bilantul meu ca cetatean. Traiesc de cand m-am nascut in Romania. Am prins ani buni si anii negri (pe care bunicii si parintii mei i-au facut sa fie luminosi, ei stiu cu cate eforturi), in care nu se gasea mancare, in care era frig in case, in care se oprea curentul electric. In acei ani am invatat totusi ca, oricat de sarac as fi, trebuie sa fiu mandru de tara mea. Am invatat sa iubesc Romania. La multi ani, calaraseni, la multi ani, Romania!, ne-a spus Viorel Ivanciu, viceprimarul orasului Calarasi.
Invitatii prezenti au fost intampinati de cateva fete superbe, imbracate in straie de sarbatoare, cu ii traditionale romanesti. Acestea au fost coordonate de Maria Cosmina Ilie de la FairyTale Events. Acestea au fost: Sonia Elena Jecu, Larisa Radu, Gabriela Luca si Corina Iuliana Vasile.