ANM transmite ca vremea in weekend va fi marcata de o incalzire usoara, chiar daca temperaturile raman mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada. Cu toate acestea, vor fi regiuni in care se vor semnala si precipitatii, iar ceata va fi si ea prezenta. Vantul va sufla slab pana la moderat in majoritatea regiunilor.

SAMBATA

Sambata vremea se va incalzi usor, dar cu toate acestea in Moldova va fi in continuare cu mult mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada, iar mai ales dimineata si noaptea si in Muntenia, Oltenia si Dobrogea. Cerul va avea innorari si se vor semnala ploi slabe pe arii restranse in vestul, nordul si centrul tarii si doar izolat in rest. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 0 si 10 grade, iar cele minime intre -5 si 6 grade. In zonele joase de relief, indeosebi dimineata si noaptea, local va fi ceata.

DUMINICA

Duminica vremea va continua sa se incalzeasca usor in cea mai mare parte a tarii, astfel incat, in regiunile intracarpatice, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei. Cerul se va innora treptat si va ploua in jumatatea de sud-vest a teritoriului si pe arii restranse in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in special pe creste, unde spre sfarsitul intervalului precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Izolat se va forma polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 3 si 15 grade, iar cele minime intre -4 si 9 grade. In zonele joase de relief, cu precadere din centru, sud si est, mai ales dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.