blogevent.ro: Orgoliu feminin
Femeia, sexul slab, zice-se. Indraznesc sa par pro-feminist si sa contrazic afirmatia in cauza. Pentru ca femeia, la nevoie sau din pura placere, detine un orgoliu cel putin masurabil cu cel al barbatului. Difera doar stimulii. In primul rand, orgoliul unei femei este stimulat de o doza de gelozie. Barbate, arunca-i femeii de langa tine cea mai mica si nevinovata aluzie despre colega ta de munca si urmareste-o cum se transforma din cea mai blanda pisica, de te zgarie pasional pe spate cand faceti dragoste (sau sex, dupa caz), intr-o felina gata de atac, cu ghearele scoase si vizandu-ti beregata. Pentru ca nu suporta gandul ca alta femeie ar putea avea ce are ea, de la acelasi barbat. Pur si simplu ii atinge orgoliul care-i sopteste:
- Ce-i al meu e pus deoparte.
Orgoliul de femeie e legat incredibil de mult de ambitie. Chiar daca de fel e o persoana cu o doza mica de ambitie, atunci cand orgoliul ii stimuleaza ambitia, lucrurile devin cu totul si cu totul altfel. Daca ai calcat-o pe coada, asteapta-te sa nu-ti raspunda la telefon sau sa-ti inchida telefonul in nas in mijlocul conversatiei. Daca impartiti o casa, asteapta-te sa doarma in camera cealalta, numai ca sa te puna pe tine sa fierbi in suc propriu. Asteapta-te sa nu te mai trezeasca dimineata jucandu-se cu degetele pe pieptul tau. Asteapta-te la replici acide, pline de ironie si sarcasm, precum si la mici aluzii legate de colegii de munca. Si aluziile respective au proprietatea de a-ti stimula tie orgoliul de mascul, pentru ca femeia de langa tine te cunoaste, stie ce iti stimuleaza orgoliul. Femeia orgolioasa e in stare sa te dezbrace la piele, sa te intareasca asa cum n-ai fost vreodata si sa-ti toarne un sec:
- Mi-e somn, noapte buna!.
E in stare sa-ti gateasca o cina fantastica si sa te intrebe in timp ce savurezi bucatele:
- Asa ar gati si colega ta de munca?.
Exista si extremele, evident. Am cunoscut femei incredibil de orgolioase care dupa o cearta cu barbatul de langa s-au dus fix in patul altuia, doar pentru a-i arata respectivului ca pot sa o faca. Nu cred in zodii si astrologie, dar femeia in cauza era nascuta in zodia Sagetatorului. Si ca un nativ ce sunt si eu in aceasta zodie, pot spune cu mana pe inima ca numai o sagetatoare e capabila de asemenea extreme intr-ale orgoliului. Orgoliul, care impinge femeia la lucruri iesite din comun, cum ar fi sa-ti arunce telefonul de perete cand o calci pe coada. Sau sa preia fraiele unei conversatii si sa-ti spuna:
- Auzi bai acesta, ai de gand sa faci in asa fel incat sa fie bine pentru amandoi, sau ne batem joc unul de celalalt?.
Si n-ai cum sa nu placi o femeie cand iti arata ca e puternica si te poti baza pe ea, la nevoie.

(Sursa: blogevent.ro)