www.libertatea.ro informeaza: Este alerta in Japonia, dupa ce 250 de copii si adolescenti s-au sinucis in primele trei luni ale acestui an, fenomen ce a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani, au anuntat oficiali ai Ministerului japonez al Educatiei, citati de Digi 24.
Astfel, in aceasta perioada, se inregistreaza cea mai ridicata rata a sinuciderilor pe aceste segmente de varsta incepand din 1986, iar oficialii niponi nu au nicio explicatie clara asupra motivelor acestor gesturi extreme, in cel putin 140 de cazuri, dar fac cercetari.
Totusi, desi problema sinuciderilor in aceasta tara asiatica ramane una de actualitate si serioasa, numarul total al cazurilor - pe toate segmentele de varsta - a scazut de la recordul din 2003, de peste 34.000 de cazuri, la peste 21.000 in 2017, potrivit sursei citate.
De altfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia asupra cresterii numarului de sinucideri la nivel global. Afla unde se situeaza Romania!
Exista, insa, si o veste optimista si plina de viata, din acest colt de lume. Cel mai longeviv cuplu casatorit din lume se afla in Japonia, iar recordul a fost omologat de Cartea Recordurilor.