DCNEWS: Ioan Burculet, astrologul care a prezis cutremurul din Romania, interviu. Elementul cheie la care niciun roman nu s-ar fi gandit (Autoare: Rodica Mitu)
Ioan Burculet, specialist in astrologie, in previziunile sale pentru sfarsitul acestui an, a afirmat ca un cutremur se va produce in Romania. Contactat de redactorii DC News, a spus ca nu e vorba de o premonitie, cum ar putea spune unii.
Ioan Burculet a devenit cunoscut in Romania dupa ce a prezis victoria lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale din 2014, precum si cutremurul devastator din Italia, din octombrie 2016. Tot el a prezis explozia care a avut loc la Manchester dupa un concert al artistei Ariana Grande. De asemenea, a prevazut numeroase arestari neasteptate, inclusiv cele ale Elenei Udrea si Alinei Bica. Despre un cutremur care urma sa aiba loc in Romania scrisese pe blogul sau, Constelatia Destinului.
- Fenomenele meteorologice vor fi extreme. Romania se poate confrunta cu valuri de caldura, inundatii, vant puternic si intensificarea miscarilor seismice dupa cum bine am mentionat si in previziunile anului 2019 pentru Romania, scrisese Ioan Burculet pe blog, mesaj reluat si pe reteaua de socializare Facebook.
Cu o experienta de 27 de ani in astrologie, Ioan Burculet si-a indreptat mai mult atentia spre studiul astrogramei Romaniei in urma cu 13 ani. Totul a inceput de la un hobby. Insa, lucrand zilnic cu oamenii si realizand ca este un drum pe care vrea sa-l urmeze, s-a perfectionat, urmand studii si in strainatate.
- Psihologia m-a invatat sa lucrez statistic, sa folosesc metoda cercetarii. Din 2005, prin studiu comparativ, fundamentat pe simbolistica si calcul matematic, am putut sa compar ceea ce s-a intamplat - ca si evolutie - in Romania si nu numai. In fiecare astrograma a unei natiuni, cum este natiunea romana, se poate observa un risc catre tot ceea ce inseamna fenomene catastrofale. Cand vorbim despre astrologie, discutam despre un fundament matematic care sta la baza tuturor calculelor din simbolistica astrologiei, a declarat, pentru DC News, Ioan Burculet.
In contextul studiilor pe care le-a facut si pe baza astrogramei tarii, Ioan Burculet a spus:
- Era predictibil ca, la acest final de an, vulnerabilitatea pe care fenomenul de Luna Plina a adus-o si a pus-o in evidenta sa se inmagazineze o cantitate de energie lunara. Exista riscul producerii unui seism. Am observat acest lucru studiind astrograma Romaniei, care poate fi calculata pentru 360 de zile, atat cat dureaza un an astrologic. Poate fi verificata in fiecare luna, precum si la fiecare eveniment important, cum sunt cele de Luna Noua si Luna Plina.

Cele mai puternice cutremure din Romania. Ce au in comun

- In studiul acestui cutremur, am pornit de la finalul lunii august 2018. Pe Constelatia Destinului (n.r. blogul sau) se poate vedea cand sunt publicate materialele. Imediat dupa data de 19, am inceput sa atrag atentia ca Romania risca o accidentare in masa. Ascendentul lunar pentru intervalul lunii septembrie, 19-28, a adus cele mai multe incidente in trafic. Au fost cele mai multe Coduri Rosii din intervalul 2018. Daca veti studia strict perioada 19-28 septembrie, veti putea observa. Astrologia si configuratia astrologica, adica unghiurile dintre planete, pot indica daca un anumit aspect este grav sau mai putin grav. Eu am spus dinainte ca nu este niciun fel de premonitie. Sunt doar calcule. Ulterior, am inceput sa studiez si cele mai importante cutremure care au avut loc, incepand cu cele din 1802, 1908, 1940, 1977, 1986, 1990. Am descoperit ca au avut in comun fenomenul de Luna Plina. De exemplu, cutremurul din 1977 s-a produs inainte de Luna Plina. Daca in septembrie, Doamne fereste, s-ar fi produs cutremurul de duminica, era grav pentru Romania. In septembrie, a fost o Luna Plina in constelatia Berbec. Nu intamplator, doi politisti au fost loviti in zona capului, au fost cele mai multe incendii atunci, cele mai multe sinucideri, accidente si masini care au luat foc, din senin, in trafic, a spus Ioan Burculet, precizand ca toate acestea s-au numarat printre efectele Lunii Pline din constelatia Berbec.
- - A fost o incordare a emotiilor negative. Dupa acest interval, l-am observat pe cel din luna octombrie, care se anunta la fel de dinamic cu o Luna Noua si oscilatii in plan meteorologic. La finalul lunii septembrie, am publicat pe blog si am folosit o metafora: Premonitia a doua. Se observa destul de clar ca intensitatea fenomenului de Luna Plina in Taur, care urma sa aiba loc pe 24 octombrie, putea sa ne aduca inainte cu cateva zile sau dupa o miscare seismica, a spus Ioan Burculet, precizand totodata ca nu se poate da cu exactitate ora producerii unui cutremur.

Astrologie nu inseamna horoscopul zilnic

Dupa aceasta previziune, a primit numeroase mesaje. In timp ce unii i-au multumit, altii au fost ironici, spunandu-i hai, du-te cu cutremurul tau, ai nimerit-o, mama omida, vrajitorule.
- In Romania, in general, in ceea ce priveste astrologia, omul este superficial, a spus acesta, adaugand ca astrologie nu inseamna horoscopul zilnic.
- In alte tari, autoritatile lucreaza cu astrologii si se folosesc de informatiile acestora, a mai spus specialistul, avertizand ca, din punct de vedere deontologic, nu ai dreptul sa panichezi lumea.
De mentionat ca astrologul Ioan Burculet a refuzat oferte in strainatate pentru Romania.

(sursa: dcnews.ro)