Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) au dezvaluit cum va fi vremea in octombrie 2018. Specialistii ANM spun ca luna septembrie se va incheia cu temperaturi sub cele normale pentru aceasta perioada, in timp ce ploile ar putea fi excedentare in sud. In ceea ce priveste debutul lunii octombrie, temperaturile se vor incadra in cele normale pentru aceasta perioada, iar cantitatile de precipitatii nu vor fi excedentare.
Iata estimarile ANM pentru luna octombrie 2018:
- Conform specialistilor, in saptamana 24 septembrie- 1 octombrie 2018, valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, in timp ce cantitatile de precipitatii este posibil sa fie excedentare in regiunile sudice si apropiate de normele climatologice in restul teritoriului.
- Pe durata saptamanii 1 - 8 octombrie 2018, mediile valorilor termice se vor situa in apropierea normei climatologice a saptamanii in jumatatea estica a teritoriului, iar in rest vor fi, posibil, usor sub aceste medii.
- Din punct de vedere pluviometric, cantitatile de precipitatii se vor incadra in limitele normale ale perioadei in jumatatea nordica a teritoriului, dar si usor excedentare local la munte si in sud-vest.
- Prognoza ANM arata, totodata, ca, in saptamana 8 - 15 octombrie 2018 , temperaturile medii se vor situa in apropierea normei climatologice a saptamanii, in cea mai mare parte a tarii.
- La nivel de precipitatii, estimarile releva norme apropiate de normalul saptamanii in cea mai mare parte a teritoriului, cu o tendinta usor excedentara pe arii restranse in estul tarii.
- In saptamana 15 - 22 octombrie 2018, temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale saptamanii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa prognozate se vor situa, in general, in jurul normelor climatologice, in cea mai mare parte a tarii.