Fantanile din Piata Unirii au fost inaugurate joi, 20 septembrie 2018, printr-o reprezentatie memorabila a Orchestrei Simfonice Bucuresti si un spectacol multimedia de exceptie.
- Primaria Capitalei si Apa Nova marcheaza inaugurarea unui nou punct de atractie turistica a Bucurestiului - redeschiderea fantanilor din Piata Unirii, printr-o reprezentatie memorabila a Orchestrei Simfonice Bucuresti si un spectacol multimedia de exceptie, precizeaza PMB.
Spectacolul de lumini a avut loc cu doar o zi inainte de inceperea Zileleor Bucurestiului, care aniverseaza 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Accesul la spectacol a fost gratuit.
- Reabilitarea fantanilor face parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investitie initiala estimata la 7 milioane de euro. Toate echipamentele au fost instalate in bazinele si structurile deja existente. Abordarea a presupus un facelift al fantanilor care au numeroase caracteristici clasice, elementul sculptural central fiind pastrat si integrat in totalitate in noul design. Fantana centrala din Piata Unirii are integrate patru ecrane de apa orientate spre cele patru puncte cardinale, menite sa creeze o platforma multimedia imensa pentru videoclipuri, dar si proiectii laser, dispunerea ecranelor de apa oferind un efect tridimensional unic in Europa. Acum sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricarei unitati individuale din intregul complex de 44 de fantani independente dispuse pe 1.4 km de la Piata Alba Iulia pana in Piata Constitutiei, precizeaza PMB.