Vremea 6 septembrie. Meteorologii anunta ploi generate de un fenomen meteo in Marea Neagra
Vremea pe 6 septembrie este, in continuare, instabila. Prognoza meteo anunta ploi in special in jumatatea estica a tarii si temperaturi in scadere, care sunt generate de un fenomen meteo aparut in Marea Neagra. In Bucuresti vor fi 28 de grade.

NOAPTEA DE JOI SPRE VINERI: Sunt prognozate ploi pe suprafate extinse in sud-est si zonele de munte. In rest, precipitatiile sunt restranse. Temperaturile vor fi intre 11 - 19 grade Celsius, cu valori mai scazute in depresiuni, unde va fi si ceata in cursul diminetii.

Vremea 6 septembrie in tara

Joi, vremea va fi instabila, cu ploi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului in est, sud-est, nord si zona de munte. Izolat va fi si grindina in aceste regiuni. In restul tarii vor fi, de asemenea, conditii de ploaie, dar precipitatiile vor fi doar locale sau izolate. Astazi, temperaturile sunt in scadere si ajung la valorile normale ale acestei perioade din septembrie. Specialistii spun ca intensificarea precipitatiilor in jumatatea estica si racirea vremii sunt generate de un fenomen meteo format in Marea Neagra.
OSCAR STANCIU, expert meteo Observator:
- Un sistem de joasa presiune pozitionat in bazinul Marii Negre genereaza averse, rabufniri ale vantului, fenomene electrice si un regim termic in scadere. Astfel ca primele semne de toamna sunt deja remarcate in zonele montane, Moldova, in centru dar si in vest, unde temperaturile au marcat o scadere fata de ziua de ieri cu 8-10 grade Celsius. Situatia cu un regim termic mai modest se va mentine si in zilele urmatoare pentru Moldova, dar si in zonele montane. In tot acest context, meteorologii au emis o informare de vreme extrema, valabila pana joi dimineata, la ora 3: ploile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 30 - 40 l/mp si vor fi conditii de grindina. In cursul noptii de miercuri spre joi (5 - 6 septembrie 2018) fenomenele vor continua in sud-est si pe spatii mai mici in zonele montane.
Conform ANM, temperaturile zilei pe 3 Septembrie 2018 vor fi de 22 - 29 de grade Celsius, iar minimele intre 11 - 18 grade Celsius. Presiunea atmosferica ramane constanta, dar sub valorile normale ale perioadei.

(Sursa: observator.tv)