Vremea joi si vineri. Unde vor cadea ploi si ce temperaturi se vor inregistra
Vremea se incalzeste, dar precipitatiile nu dispar asa usor din tara noastra, conform prognozei meteo pentru urmatoarele doua zile. In ziua de joi, se vor semnala innorari temporare in interiorul arcului carpatic si zona montana. Aici vor cadea precipitatii sub forma de aversa, care vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului, vremea va continua sa se incalzeasca, iar manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii restranse, mai ales spre seara. Izolat, indeosebi la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi posibile caderi de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 de grade in depresiuni si 32 de grade frecvent in sud si sud-est, izolat si 33 de grade. In Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca. 15-17 grade dimineata si 31-32 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si conditii de averse, indeosebi spre seara.

Ce se intampla vineri cu vremea

Vineri, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, dar instabilitatea atmosferica nu disparte. Temporar, mai ales la orele amiezii, vor cadea ploi torentiale, insotite de descarcari electrice, in zone montane, in est si sud-est.
Nu sunt excluse caderi de grindina. Vantul va avea intensificari de scurta durata, in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 de grade la Miercurea Ciuc si 32 de grade la Calarasi, Braila si Tulcea, izolat si 33 de grade in sud-est. In Capitala, vremea va fi putin mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada. Norii se vor aduna la orele amiezii si nu sunt excluse ploi, insotite de descarcari electrice. Vantul va avea intesificari de scurta durata in timpul ploilor. Maximele se vor duce in jurul valorii de 31 de grade. In weekend, temperaturile vor inregistra o scadere usoara, iar precipitatiile ar mai putea sa cada, in special in partea de nord a tarii.

(Sursa: huff.ro)