HotNews.ro: Cod galben de furtuni in aproape toata tara de sambata pana luni
Meteorologii au emis o atentionare de Cod galben de instabilitate atmosferica, insotita de averse si descarcari electrice, valabila in aproape toata tara, de sambata, ora 16.00, pana luni, ora 21.00. Vremea se va strica sambata inca de la ora 12.00, dar Codul Galben intra in vigoare de la ora 16.00. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina.
In zonele deluroase si montane, precum si in Oltenia, Transilvania si local in Muntenia, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 25-30 l/mp si pe arii restranse 50-70 l/mp, arata Administratia Nationala de Meteorologie.
Avertizarea este valabila in judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Brasov, Buzau, Caras Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita,Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea.