Americanii se pregatesc pentru cea mai importanta sarbatoare, astazi. Anul acesta, Statele Unite implinesc 242 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta. Si ca sarbatoarea sa fie marcata cum se cuvine, pe intreg teritoriul american sunt anuntate parade, focuri spectaculoase de artificii si spectacole cu drone
Festivitatile de Ziua Independentei au inceput cu traditionalul concurs de mancat hamburgeri, in Washington D.C. O tanara a reusit sa devoreze nu mai putin de 27 in doar 10 minute. Americanca e deja o obisnuita a concursurilor de acest gen.
La o baza militara din California, traditionalele articifii vor fi inlocuite de un spectacol de lumini. Vedetele vor fi 500 de drone care vor dansa pe cer in cadrul unei reprezentatii dedicate fortelor armate americane.
La Casa Alba, Donald Trup va urmari traditionalul foc de artificii alaturi de Prima Doamna si de cateva sute de veterani si familiile acestora. Anul acesta, festivitatile de 4 Iulie se desfasoara pe canicula.
Pe coasta de est a Statelor Unite sunt anuntate temperaturi de aproape 40 de grade, iar autoritatile ii avertizeaza pe americani sa se fereasca de arsita. Cel putin o persoana si-a pierdut deja viata din cauza caldurii, peste Ocean.
(Sursa: Antena 1)