DESCOPERA: Caracatitele sunt extraterestri din afara spatiului adusi pe Terra de meteoriti?! Aceasta ipoteza nu este atat de neverosimila (Autor: Alexandru Voiculescu)
O echipa de 33 de cercetatori sustine ca aceste moluste din apele Terrei provin din spatiu si sunt asadar extraterestri. Nu este nimic metaforic aici, iar doar daca le privim si le intelegem in ecosistemul lor, exista unele semne de intrebare. Desigur, comunitatea stiintifica a luat in deradere studiul publicat recent in Progress in Biophysics and Molecular Biology. Acestia sugereaza ca in timpul Cambrianului, acum 540 de milioane de ani, a existat o explozie a vietii rezultata in urma interventiei extraterestre, scrie The Independent. Mai exact, cercetatorii propun ideea conform careia virusurile extraterestre au ajuns pe Terra cu ajutorul unui meteorit (sau a mai multor meteoriti) care s-au prabusit pe Pamant. Acestea au infectat o molusca primitiva, ceea ce a dus la evolutia acesteia in caracatita. O alta teorie sugereaza ca o molusca fertilizata sau ouale de caracatita au aterizat pe Pamant cu ajutorul unui obiect cosmic. Desi este cam imposibil de verificat daca provin sau nu din spatiu, caracatitele sunt ciudate.
- Caracatitele sunt moluste, ceea ce inseamna ca sunt rude apropiate cu melcii, dar totusi sunt incredibil de inteligente. Au un creier mare si un sistem nervos sofisticat, iar corpurile extrem de flexibile, abilitatea exceptionala de a-si schimba culoarea si de a se camufla si ochii foarte evoluati sunt alte caracteristici care fascineaza comunitatea stiintifica. Mai mult decat atat, aceste trasaturi au venit dintr-odata in arborele familiei, de aceea este plauzibil ca au fost imprumutate dintr-un viitor indepartat in termeni de evolutie terestra sau mai realist din cosmos, au precizat autorii studiului.
- O astfel de origine extraterestra ca explicatie pentru emergenta speciilor inteligente contravine paradigmei actuale, au continuat acestia.
Multe dintre speculatiile autorilor au la baza ideea ca genetica acestora si a rudelor apropiate este misterioasa. De fapt, conform altor savanti, genele caracatitelor sugereaza ca se potrivesc cu teoria generala a evolutiei vietii pe Pamant, fara sa fie necesara o explicatie extraterestra. S-au despartit pe linia evolutiva de calamari acum aproximativ 135 de milioane de ani.

Sursa: descopera.ro