Calea Victoriei redevine pietonala in acest weekend prin organizarea evenimentului La pas pe Calea Victoriei, unde se vor desfasura, intre strada Strada George Enescu si Piata Victoriei, mai multe spectacole cu clovni, ateliere pentru pictat, de puzzle sau de modelaj. Calea Victoriei redevine pietonala in weekend. Zeci de spectacole organizate pe aceasta artera, in cadrul La pas pe Calea Victoriei. Evenimentul La pas pe Calea Victoriei, aflat la a patra editie, se va desfasura sambata si duminica, intre orele 10.00 si 21.00, pe traseul dintre Strada George Enescu si Piata Victoriei. Vizitatorii se vor intalni cu animatori si mascote celebre, papusi uriase, arlechini cu baloane de sapun, clovni cu baloane modelate, animatori pe picioroange, portretisi, caricaturisti, mimi, magicienisi un studio foto profesional. Mai mult, grupurile de copii Fabrica de Folclor, Bravissimo, Alina Sorescu si Piticii lu' Soreasca, Allegretto, trupele de dans TheMob, KidsSquad si muzicienii stradali care vor performa la diverse instrumente, se arata intr-un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti.
Potrivit Municipalitatii, vor fi organizate si ateliere de creatie, de puzzle, modelaj in plastelina, atelier de decorare planse cu praf de marmura, picturi pe fata, atelierul de tobe, atelierul muzical, dar si jocuri stradale, precum sotronul sau elasticul.
De asemenea, in fiecare zi vor avea loc spectacole de teatru precum Pinguinii Melomani- sustinut de Teatrul Ion Creanga, Cenusareasa, Frumoasa din Padurea Adormita, dar si un spectacol de comedie dedicat celor mari, oferit de trupa de improvizatie Improvisneyland.
- Pe intregul traseu de aproape un kilometru vor fi amplasate standuri cu produse handmade, accesorii si bijuterii din portelan, sticla, ceramica glazurata, argint, perle, accesorii din materiale traditionale si cu motive populare, mici decoratiuni, produse naturale de ingrijire, produse pentru copii, dar si produse culinare. Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National George Enescu se alatura evenimentului. In 2 si 3 iunie, vor avea program prelungit Muzeul Municipiului Bucuresti- Casa Filipescu - Cesianu, care va putea fi vizitat in intervalul 10:00 - 22:00 si Muzeul National George Enescu, in intervalul 10:00 - 20:00, mai precizeaza Primaria Municipiului Bucuresti.
Evenimentul impune si cu restrictii in trafic. Astfel, pana luni la ora 05.00, este restrictionat traficul rutier pe Calea Victoriei, perimetrul cuprins intre Piata Victoriei si Str. George Enescu, precum si pe strazile ce acced in aceasta. Pe durata restrictiilor, se permite traversul pe Calea Victoriei, pe Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia si pe Str. George Enescu. Se permite accesul auto al riveranilor, precum si catre unitatile economice din zona, pe Calea Victoriei si strazile adiacente, perimetrul cuprins intre strazile Gheorghe Manu si Mihail Moxa, in baza tichetelor eliberate de Primaria Municipiului Bucuresti care atesta calitatea acestora. Accesul auto se va face pe la intersectia Str. Gheorghe Manu cu Calea Victoriei, precum si dinspre str. Nicolae Iorga catre Str. Mihail Moxa. Totodata, se va permite accesul riveranilor catre domiciliu, precum si catre unitatile economice din zona conform indicatoarelor montate temporar pe durata restrictiilor, pe strazile Str. Frumoasa intre Str. Sevastopol si Calea Victoriei; Str. Gina Patrichi intre Bd. Lascar Catargiu si Calea Victoriei; Calea Grivitei intre Str. C-tin Budisteanu si Calea Victoriei, cu mentiunea ca accesul auto al riveranilor va fi restrictionat catre aleea din fata Palatului Stirbei, apoi catre Str. Banului.
Politistii recomanda ca rute ocolitoare Bd. Kiseleff - Piata Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobantilor - Sos. Stefan cel Mare si Calea Stirbei Voda - Str. Ion Campineanu - Calea Victoriei.