MAGAZIN: O conferinta internationala OZN la Florenta (Autor: DAN D. FARCAS)
Pe 12 noiembrie 2017 a avut loc in orasul Scandicci, o suburbie a Florentei (Italia), in castelul L'Acciaiolo, a 18-a Conferinta Internationala de Ufologie organizata de asociatia GAUS (Grupul Academic de Ufologie din Scandicci), cea mai veche manifestare de acest tip din Italia propriu-zisa (una mai veche este doar cea din San Marino). La inceput Marco Baldini, vicepresedintele GAUS, a prezentat cele mai interesante cazuri OZN, din 2017, din toata lumea. Intre altele, el a mentionat ca, pe 12 februarie, un grup de 12 OZN-uri aliniate pe cer, fiecare ca un glob stralucitor, au stationat, timp de trei ore, deasupra aeroportului international Jorge Chavez, din Lima, capitala statului Peru, dupa care au disparut. In aceste trei ore, a fost oprita sosirea si plecarea tuturor aeronavelor. Biroul aeroporturilor si aviatiei comerciale din Peru a inregistrat cazul intr-un raport oficial, care vorbeste despre gravitatea incidentului. Pe 23 martie 2017, intr-o emisiune de televiziune, Dr. Barbara Negri, responsabila pentru Unitatea, explorarea si observarea Universului la Agentia Spatiala Italiana (ASI), a declarat:
- Dezvoltarea omului, a capacitatii sale intelectuale, a creierului sau, au avut loc intr-un interval de timp foarte scurt, aproape ca si cum aceasta dezvoltare ar fi fost programata. Deci, una dintre teorii este ca puteam sa fi fost creatia unei civilizatii superioare, care a implantat pe Pamant experimentul uman, deoarece aici au existat conditii de mediu propice. O teorie complementara este ca, mai devreme sau mai tarziu, am fost si vizitati pentru ca sa se vada in ce masura am evoluat.
Prezenta extraterestra
Un alt eveniment interesant a fost declaratia miliardarului, in varsta de 73 de ani, Robert Bigelow, care in 1999 a infiintat Bigelow Aerospace si a lansat module experimentale in spatiu, in colaborare cu NASA. El a afirmat:
- Sunt absolut convins ca a existat si exista, aici, pe Pamant, o prezenta extraterestra.
Intrebat fiind daca viitoarele misiuni umane in spatiu vor duce la intalniri cu extraterestrii, miliardarul a raspuns:
- Nu trebuie sa mergem nicaieri. Ei se afla chiar sub nasul oamenilor.
Fascinatia sa pentru OZN-uri dateaza de cand bunicii sai au avut o intalnire apropiata, pe o sosea nu departe de Las Vegas:
- A tasnit direct in fata lor, umpland toata latimea parbrizului masinii, cu o miscare in unghi drept, dupa care a disparut, ca un glont, in departare, a spus el. (De altfel, in decembrie 2017, s-a aflat ca Bigellow fusese implicat si in proiectul OZN al Pentagonului, din 2009-2012).
Baldini a acordat o anumita atentie si comentariilor publice facute, in octombrie 2017, de inginerul Claudio Ricci, membru in Consiliul Regional din Umbria si fost candidat la presedintia regionala. El este convins ca:
- Pamantul este deja parte a Confederatiei Stelare
El se intreba
- Daca dupa adevarul despre moartea lui J. F. Kennedy, va spune oare presedintele Donald Trump adevarul si despre OZN-uri?.
El ii lanseaza si un indemn:
- Abandonati problema Coreei de Nord si a razboiului si dedicati-va Noii Evolutii Cosmice.
Raspunsul presedintelui american este inca asteptat.
Ricci a fost si intervievat prin Skype, in direct, la o conferinta, pentru a-si preciza pozitia. Jurnalista Sabrina Pieragostini a rememorat cazul Luminile din Phoenix, dupa 20 de ani. Se stie ca, pe 13 martie 1997, intre orele 19.30 si 22.30, mii de persoane au raportat, pe un traseu de aproximativ 480 km, din Nevada si Arizona (SUA), pana in Sonora (Mexic), un OZN urias, intunecat, in forma de V, care nu producea niciun sunet si purta cinci lumini sferice. Stelele dispareau in spatele obiectului si reapareau dupa trecerea acestuia. Cazul a coincis cu perioada observarii cometei Hale-Bopp care indusese atunci un intens interes fata de fenomenele ceresti. Cele mai multe marturii au venit din orasul Phoenix. Dr. Lynne Kitei, medic, membra a consiliului municipal, a discutat cu peste sapte sute de martori, inclusiv politisti, piloti si militari, pentru a aduna cat mai multe dovezi. Ea a fost totusi amplu ridiculizata in presa locala, ceea ce a facut-o sa declare ulterior:
- Ceea ce mi s-a intamplat a fost o lectie pentru ceilalti oficiali alesi.
Deoarece cazul a fost preluat in media nationala, guvernatorul Arizonei, Fife Symington, s-a vazut obligat sa ordone o ancheta, apoi, pe 19 iunie, a convocat o conferinta de presa, in care a anuntat ca a descoperit faptasul, introducandu-l in sala pe seful sau de personal, deghizat in extraterestru, insotit de un politist, ca si cum ar fi pazit arestatul. Asistenta a ras. Symington a anuntat apoi ca s-a interesat la toate instantele si nimeni nu avea vreo explicatie. Ca o surpriza, in 2007, la zece ani dupa incident, Fife Symington a recunoscut ca, in ziua aceea, auzise vestea la televizor si s-a hotarat imediat sa o verifice personal.
- Ma asteptam sa vad ceva la mare distanta, dar am fost zguduit cand am vazut obiectul acesta trecand chiar deasupra capului meu. Se deplasa constant si fara zgomot. Nu era ceva din aceasta lume.
El a justificat recunoasterea tarzie spunand:
- Atunci cand esti guvernator, trebuie sa fii extrem de prudent in privinta declaratiilor.
In conferinta GAUS, au urmat doua prezentari care au continuat un subiect inceput in conferintele anterioare, anume relatia OZN-religii. De data aceasta, Dr. Daniela Muggia a vorbit despre Intalniri apropiate si alte universuri in viziunea budismului, iar calugarita hinduista Svakin Úuddhananda Giri a prezentat Cosmologia hindusa: fatetele multiple ale vietii in multivers. Pe langa o foarte interesanta descriere a cosmologiei acestor religii, s-au atins probleme ca distorsiunile perceptiei, fiinte invizibile in jurul nostru, acces la cunostinte prin meditatie, modalitati de a trece peste contradictia stiinta-religie, mecanisme de zbor tip vimana etc.

Aparitii inexplicabile

In acelasi context, prezentatorul TV Marco Columbro a reamintit atitudinea unor inalti reprezentanti ai bisericii catolice fata de extraterestri. Dupa arderea pe rug a lui Giordano Bruno, care sustinuse posibilitatea existentei altor lumi locuite, in zilele noastre monseniorul Corrado Balducci, membru al curiei papale, afirma ca exista cu siguranta, in Univers, fiinte care ne sunt superioare din punctul de vedere al spiritualitatii si tehnologiei. Faptul ca fiinte, din alte parti ale Universului, viziteaza continuu planeta noastra dovedeste in mod clar ca ele au depasit momentele dificile din istoria lor, cele cu care ne confruntam noi azi.
- Ideea ca suntem singuri in Univers este un semn de ignoranta sinu trebuie sa asteptam ca stiinta sa spuna sau sa confirme existenta altor civilizatii.
Recent, Papa Francisc vorbea despre acest extraterestru numit Isus, iar media anunta ca Vaticanul pregateste un comunicat oficial pentru momentul in care existenta unei civilizatii extraterestre va fi confirmata oficial.
In partea a doua a conferintei, un grup de investigatori din Rovigno, au prezentat rezultatele a 7 ani de urmarire, optic, in ultraviolet, in infrarosu si pe diverse radiofrecvente, a unor obiecte zburatoare, folosind aparatura instalata pe teren. Eliminand avioanele, dronele, lanternele cu aer cald si alte aparate cunoscute, investigatorii au retinut o serie de aparitii inexplicabile: triunghiuri, sfere, globuri luminoase, filamente, lumini telurice, dintre care unele faceau si miscari in zigzag. Analiza lor s-a facut prin grafice 3D, culori false, filtre, telemetrie, radiotelescoape etc. folosind servere puternice.
Deosebit de bine elaborate au fost si analizele, prezentate de universitarii Dr. Sara Rolando si Dr. Filippo Sarpa, din Torino, privind contacte cu alte lumi si posibile interventii ale unor civilizatii nepamantene in realizarea constructiilor ciclopice incase sau preincase din Peru, Insula Pastelui etc. O legatura prin Skype cu cercetatori sudamericani a avut drept obiect o discutie privind presupusele mumii extraterestre gasite nu demult in desertul Nazca (Peru).Generalul Zvonko Jurjevic, fost comandant al aviatiei militare sarbe, care n-a putut veni la conferinta, a trimis un material descriind incredibilele intalniri ale aviatiei militare iugoslave, incepand cu ianuarie 1975, cu OZN-uri care reveneau sistematic in preajma avioanelor militare. Tot in a doua parte a conferintei, autorul acestor randuri, ca invitat special, a sustinut prezentarea OZN-urilor deasupra Romaniei, careia i s-a rezervat un spatiu generos, tinand cont si de necesitatea traducerii. Fortele aeriene italiene, care au fost invitate sa prezinte, la conferinta, informatii despre cazurile investigate de ele, au declinat, din timp, invitatia.