Asociatia SAMAS va invita la Primele 1000 de zile pentru tine si copilul tau- curs gratuit pentru viitori si proaspeti parinti, sustinut de Educatorii Perinatali certificati SAMAS in reteaua centrelor comerciale Nepi Rockcastle, avand ca parteneri principali: Philips Avent si Aqua Carpatica.
Viitoarele mamici stiu deja despre greturile de dimineata si despre schimbarile hormonale prin care trece corpul in timpulsarcinii, dartimp de 9 lunivor fi multealtetransformari de descoperit. Cursul gratuit sustinut de Educatorii Perinatali certificati SAMAS vine in intampinarea viitorilor parinti pentru a-i ajuta sa inteleaga importanta primelor 1000 de zile pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului.
In cadrul cursului sunt abordate toate etapele prin care trec mama sicopilul de la conceptie si pana la implinirea varstei de doi ani a bebelusului. Aflam si despre rolul tatalui in perioada pre si postnatala.
Scopul cursului: ofera suportul profesional adecvat viitorilor parinti, centrat pe necesitatile acestora.
Obiectivele cursului:
- Intelegerea sarcinii si a nasterii pentru a reduce teama de necunoscut si a creste increderea in sine a viitorilor parinti; Prevenirea complicatiilor prin identificarea factorilor de risc si asumarea unui stil de viata sanatos;
- Constientizarea si familiarizarea cu schimbarile ce vor veni odata cu nasterea copilului;
- Constientizarea necesitatii activitatii fizice in timpul si dupa sarcina;
- Procesul nasterii fiziologice;
- Deprinderea notiunilor de ingrijire a bebelusului;
- Procesul alaptarii si importanta acesteia atat pentru copil, cat si pentru mama;
- Alegerea momentului potrivit pentru diversificarea alimentatiei bebelusului.
- Dragostea vine de la sine, restul se invata! Un parinte informat vacreste un copil sanatos!

Va asteptam la curs!
- Shopping City Galati - 6 mai, ora 11:00
- Shopping City Targu Jiu - 12 mai, ora 11:00
- Shopping City Timisoara - 12 mai, ora 17:00
- Severin Shopping Center - 13 mai, ora 11:00
- Braila Mall - 2 iunie, ora 11:00

Asociatia SAMAS ofera cel mai extins program de sanatate si suport pentru mame si sugari in primele 1.000 de zile, inainte si dupa nastere, atunci cand pot fi puse bazele unei vieti sanatoase a viitorului adult. Activitatea Educatorului Perinatal SAMAS este inspirata din modelul occidental de educatie si sprijin al gravidelorsiproaspetelormame. In tari precum Franta, Germania, Austria sau Elvetia, peste 70% din mame apeleaza la servicii similare.