Primaria Sectorului 6, acord de parteneriat cu Universitatea de Arhitectura Ion Mincu si cu Anuala de Arhitectura
Scopul demersului consta in propunerea unor solutii profesionale, creative si practice de amenajare a unor zone din Sectorul 6, atat pentru o calitate superioara a spatiului public destinat cetatenilor din sector, dar si ca o masura de incurajare a arhitectilor stagiari din Bucuresti. La intalnire au participat: Gabriel MUTU, primarul Sectorului 6, Prof. Dr. Arh. Marian MOICEANU, Rectorul Universitatii, Gheorghe PATRASCU, fostul Arhitect-Sef al Capitalei, lector. Arh. Emil IVANESCU, Vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania Filiala Bucuresti, cat si, din partea administratiei locale a Sectorului 6, Marcel BERA, Arhitect Sef si Adrian VIGHECIU, Administrator Public.
- Vad in acest parteneriat cheia succesului pentru imbunatatirea imaginii acestui oras. Voi propune extinderea parteneriatului la nivelul intregii Capitale. Imi doresc o dezvoltare armonioasa, unitara, dar si o identitate a fiecarui sector. Pentru Sectorul 6, poarta de intrare dinspre Vestul tarii in Bucuresti, ne propunem sustinerea acestor concursuri de proiecte, prin care vom da posibilitatea tinerilor, aflati la inceput de drum, sa se exprime creativ si sa aduca plusvaloare orasului, a declarat primarul Gabriel MUTU.
Rectorul Universitatii de Urbanism si Arhitectura Ion Mincu a reiterat nevoia acestui parteneriat, in beneficiul tuturor partilor, precum si necesitatea unei viziuni integrate, prin care sa se imbine creativitatea arhitectilor stagiari, a studentilor arhitecti si capacitatea de implementare a ideilor acestora de catre administratia publica locala. Domnul arhitect Emil Ivanescu, vicepresedintele OARBucuresti, a explicat oportunitatea deschisa de aceasta colaborare atat pentru imbunatatirea spatiului public al orasului, cat si pentru realizarea unei bune relationari intre arhitect, ca profesionist, administratie, ca reprezentant al urbei, si cetatenii orasului, care sunt adevaratii beneficiari ai tuturor acestor demersuri pozitive. La propunerea administratorului public al Sectorului 6, reprezentantii arhitectilor au acceptat si o dezbatere mai ampla pe acest subiect, care se va desfasura in prima jumatate a lunii mai 2018, la sediul Primariei Sectorului 6.

Sursa: amosnews.ro