www.argumentpress.ro - saptamanal de informatie, analiza si afaceri din Calarasi - informeaza: La 27 martie 2018 se implinesc 100 de ani UNIREA Basarabiei cu Romania.
Sapte primari si 100 de persoane din Judetul Calarasi vor fi in Basarabia cu prilejul omagierii.
Cea mai importanta actiune unionista a judetului Calarasi -7 primari si 100 de persoane din Judetul Calarasi vor fi in Basarabia pentru a fi langa fratii nostri la omagierea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania se va desfasura intre 25/27 martie in raionul Calarasi si Chisinau.
Actiunea este organizata de Consiliul Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Calarasi si Miscarea Civica Calarasi semneaza pentru Basarabia, in parteneriat cu senatorii Raducu Filipescu si Viorel Badea cu sprijinul Vicepresedintelui Consiliului Judetean Calarasi Vali Barbu, viceprimarilor municipiului Calarasi Viorel Ivanciu si Dragos Coman,a presedintelui TNL Vasile Alexandru si Presedintelui Executiv al TNL Calarasi - Stefan Stan, Doamnei Alina Jipa, Domnilor Rares Ionescu, Alin Dragulin, Dorinel Dinca, Marius Cojocaru.
In aceste zile se desfasoara formalitatile pentru infratire intre localtatile:
Modelu (Primar Gheorghe Dobre) Romania si Vilcinet (Primar Alexandru Curmei) din Basarabia
Dor-Marunt (Primar Ion Iacomi) Romania si Hirjauca(Primar Emanoil Vasile) din Basarabia
Borcea (Primar Nedelcu Aniel) Romania si Hoginesti (Primar Constantin Postaru) din Basarabia
Belciugatele (Primar Mihai Gurlui) Romania si Pirjolteni(Primar Vasille Stavila)
Gradistea (Primar Corbu Constantin) Romania si Temeleuti (primar Zenaida Turcanu) din Basarabia
Chirnogi (Primar Roman Irinel) Romania si Bavicea (Primar Zatic Alexei) din Basarabia
Dichiseni (Primar Radu Iulian) Romania si Tibirica (Primar Proscurov Iacob) din Basarabia.
Vor merge in Basarabia artisti plastici calaraseni care vor organiza o expozitie omagiala la sediul Consiliului Raional Calarasi din raionul Calarasi Basarabia si o expozitie in foaierul teatrului Ginta Latina din Chisinau, Directorul muzeului Dunarii de jos Valentin Parnic, Ansamblul folcloric Florile Baraganului.
In program este cuprinsa o intalnire a Asociația Consiliului Elevilor din Juderul Calarasi cu elevii si directiune liceului Vasile Alecsandri din Chisinau si incheierea unor protocoale de colaborare in domenii specifice.
Vor fi donate raionului Calarasi carti de la fratii nostri scriitori, Dan Silviu Boerescu, Mihai Galatanu si Maria Timuc si editorului Ioan Busuioc - Editura Dharana.
Cu ocazia acestui eveniment cultural, vor expune lucrari artisti plastici calaraseni, precum: Jimmy Stanescu, Cornel Ursu, Valentin Lapadat, Codrin Cardu, Bogdan Georgescu, Nicolae Dumitru, Victor Grigore si Mihaela Melehat.