Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, in colaborare cu Complexul Muzeal Judetean Neamt - Muzeul de Stiintele Naturii Roman, va invita sa vizitati expozitia temporara Grigore Antipa - 150, care va fi gazduita in perioada 8 martie - 15 iunie 2018 la sediul din Sos Stefan cel Mare nr. 248 (Parcul Municipal), Roman.
Piesele expuse aduc un omagiu lui Grigore Antipa - personalitate complexa, ctitor de institutii culturale si de cercetare, dar si diplomat apreciat al epocii sale, deschizator de drumuri in mai multe domenii ale stiintei romanesti. Marele savant a fost primul oceanolog, ecolog si hidrobiolog roman, autorul conceptelor de biosociologie si bioeconomie. Opera cea mai draga a lui Grigore Antipa a fost Muzeul National de Istorie Naturala din Bucuresti, unul dintre cele mai vizitate si indragite institutii de cultura din Romania.
Expozitia prezinta o serie de 16 panouri foto care va vor calauzi prin viata savantului, precum si cateva piese cu valoare stiintifica, istorica si documentara care fac parte din patrimoniul muzeului bucurestean si care au fost personal colectate si studiate de Dr. Antipa.
Grație fotografiilor si documentelor expuse care au supravietuit incercarilor istoriei, veti putea descoperi personalitatea lui Grigore Antipa, cel ce a reusit sa actioneze ca un liant intre oamenii de rand si cei cu putere de decizie, ajutand la dezvoltarea comunitatilor si, in final, la atingerea unui nivel de dezvoltare economica a Romaniei demn de marile puteri europene.
Expozitia va ramane deschisa pentru public pana in data de 15 iunie 2018.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie
Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.