Cod portocaliu de ninsori si viscol in Bucuresti si alte 12 judete. ANM a emis o noua atentionare de vreme extrema, care a intrat in vigoare pe 26 februarie. Sunt asteptate ninsori abundente si viscol puternic.
Meteorologii au emis o noua avertizare cod portocaliu de intensificari ale vantului si ninsori, pentru judetele Gorj, Hunedoara si Caras Severin, valabila pana la ora 18:00.
Opt zboruri inregistrau intarzieri, la ora 11:00, din cauza vremii nefavorabile, iar o cursa Ryanair care circula pe ruta Roma-Bucuresti-Roma a fost anulata.
37 de trenuri au fost anulate din cauza vremii, informeaza CFR Calatori. In judetul Teleorman, circulatia rutiera este intrerupta, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri judetene (DJ 504, DJ 506, DJ 506A, DJ 506C, DJ 653, DJ 703). IGSU transmite ca in cursul noptii nu au fost inregistrate victime sau alte situatii care sa puna in pericol comunitatile.
In ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte in 10 localitati din 7 judete (Bacau, Botosani, Cluj, Constanța, Giurgiu, Tulcea si Teleorman), constand in derapaje usoare ale autoturismelor in afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restrictii rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborati de vant.
In judetul Teleorman, intre localitatile Botoroaga si Mossteni, un autobuz cu patru calatori, un autoturism si o ambulanta care transporta o femeie gravida spre spital, au ramas blocate din cauza acumularii de zapada viscolita pe carosabil.
S-a actionat imediat cu doua utilaje de deszapezire ale SDN, o senilata ISU si o autospeciala pentru victime multiple ATPVM, care a insotit ambulanta spre spital.