La Muzeul Municipiului Calarasi a fost vernisata o expozitie in memoria profesorului de modelism Pompiliu Popescu

Profesorul Pompiliu Popescu

Muzeul Municipal Calarasi din cadrul Primariei Municipiului Calarasi organizeaza expoziția de amintiri dedicata profesorului de modelism (aero-navo-racheto-automodele) Pompiliu Popescu.
Profesorul Pompiliu Popescu s-a nascut 12 iulie 1931 in comuna Mircea-Voda, acum cartier al Calarasiului, fiind penultimul nascut dintr-o familie cu 5 copii. Tatal a fost dascal la biserica iar mama lui casnica. Absolva liceul in Calarasi si apoi urmeaza studii tehnice postliceale. La inceputul carierei a lucrat in invațamant. Din anul 1959 activitatea profesionala se identifica aproape integral cu cercul de modelism (navo-racheto-aero-automodele) al Casei Pionierului devenita dupa 1989 Clubul Elevilor. A participat la numeroase concursuri naționale si internationale fiind multiplu capion national la modelism la categoria seniori. Asfel datorita rezultatelor devine maestru al sportului si este decorat cu Meritul Cultural. A antrenat sute de copii din Calarasi obtinand cu unii dintre ei nenumarate titluri de campioni si vicecampioni ai Romaniei. Un mare autodidact, avea cunostinte avansate de mecanica fluidelor, termodinamica si aeronautica. A avut si preocupari artistice materializate in pictura in ulei, pirogravura, arta fotografica si mic mobilier artizanal. Era cunoscut, apreciat si chiar temut de competitorii de modelism din toate cluburile din Romania. A decedat pe 21 aprilie 2014.
Cei care au lucrat sub indrumarea Profesorului, cei care doar au auzit de dansul dar si cei care doresc sa afle lucruri noi sunt asteptati sa viziteze expozitia.

Sursa: Muzeul Municipiului Calarasi