Valorile termice vor continua sa creasca in majoritatea zonelor, totusi dimineata si noaptea vor fi reci, local geroase, anunta meteorologii.
IN TARA- Vremea se va mentine rece in zonele joase din sudul, centrul si estul tarii, unde local va fi ger, dar in celelalte zone valorile termice vor fi mai ridicate decat in noaptea precedenta. Astfel, temperaturile minime vor fi cuprinse intre -18 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 1-2 grade in Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in regiunile estice si nordice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si in zona montana inalta. Pe arii restranse va fi ceata asociata si cu depunere de chiciura, in special in zonele joase de relief din estul, sud-estul si centrul teritoriului.
BUCURESTI- Va fi in continuare o vreme rece, cu o minima termica de -7 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca, panã la -10 grade. Cerul va fi mai mult senin, vantul va sufla slab, iar in a doua parte a noptii vor fi conditii de ceata.
SAMBATA- Valorile termice vor continua sa creasca in majoritatea zonelor, totusi dimineata si noaptea vor fi reci, local geroase in sudul, in estul si in centrul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 grade in Moldova si 9-10 grade in Banat si Crisana, iar cele minime vor fi cuprinse intre -14 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 2 grade in Dealurile de Vest.
Cerul va fi variabil, cu innorari in extremitatea de est-sud-est, iar temporar si in regiunile vestice, nordice si centrale, dar probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa. Vantul va sufla slab si moderat. Local, dimineata si noaptea, va fi ceata.
BUCURESTI- Temperaturile vor fi in crestere usoara, totusi in orele diminetilor va fi o vreme rece. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Maxima termica se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -5 pana la -4 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.
DUMINICA. Valorile de temperatura se vor situa in cea mai mare parte a tarii peste cele obisnuite pentru sfarsitul lunii ianuarie, insa in primele ore ale diminetii, vremea va mai fi rece local in jumatatea de sud-est. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in vestul, centrul si nordul teritoriului, unde pe arii restranse, mai ales noaptea, vor fi precipitatii slabe, predominant ploi.
In Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali se vor semnala ploi, lapovite si ninsori. Izolat vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane, iar noaptea si in nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 grade in nordul Moldovei si 12 grade in vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 4 grade. Cu precadere la inceputul intervalului, indeosebi in est si in sud-est, pe spatii restranse va fi ceata.
BUCURESTI- Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la sfarsitul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 6-7 grade, iar cea minima se va situa in jurul a -2 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.
LUNI- Vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nord-vestice, nordice si centrale unde pe arii restranse vor fi mai ales ploi. La munte precipitatiile vor fi mixte. Izolat se mentin conditii de producere a poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, mai ales pe creste, dar izolat si la cote mult mai reduse si in celelalte zone. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 15 grade, iar cele minime intre -2 si 6 grade. Dimineata si noaptea, indeosebi in sud-est, va fi posibil sa se formeze ceata.
BUCURESTI- Vremea va fi mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 10-11 grade, iar cea minima de -1 pana la 2 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.
MARTI - Vremea se va mentine mult mai calda decat in mod obisnuit pentru sfarsitul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile din vestul, centrul si nordul teritoriului unde pe arii restranse vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie. In zona montana precipitatiile vor fi mixte. Cu totul izolat vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari la munte, mai ales pe creste, dar izolat si in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 15 grade, iar cele minime intre -4 si 4 grade. Mai ales dimineata, in sud-est va fi posibil sa se formeze ceata.
MIERCURI, JOI si VINERI - Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada a anului. Vor fi precipitatii temporare, predominant sub forma de ploaie in vest, centru si nord, posibil mai insemnate cantitativ in a doua parte a intervalului, cand la munte vor fi mai ales ninsori. In zonele joase vor fi conditii de ceata.