dietaminune.weebly.com informeazaL Cosmeticiana mea, amica veche de mai bine de 10 ani, a luptat mereu cu surplusul de kilograme. Avea si ea peste 100, dar nu cu mult. Cu toate astea, in loc sa se gandeasca in ce fel ar putea slabi sanatos, acum vreo cinci ani a facut acea interventie de micsorare a stomacului. Daca o intrebi pe ea personal, iti va spune ca e multumita cu alegerea facuta. Eu, insa, nu o cred. Dar nu va recunoaste ca gestul ei a fost unul de lasitate. Nu o judec, fiecare chiar e bine sa faca ce considera personal ca e mai bine pentru sine, dar asta nu ma impiedica sa ma folosesc de experienta ei pentru a transmite un mesaj, pentru a trage un semnal de alarma, pentru a deschide alti ochi. Iata ce i s-a intamplat:
Si-a riscat viata. Interventia presupune anestezie generala si asta implica multe riscuri pentru orice pacient, indiferent de starea lui de sanatate. In plus, in cazul oricarei operatii pot aparea complicatii fatale.
S-a recuperat foarte greu dupa operatie. A avut nevoie de mai multe zile de spitalizare si de o lunga perioada de convalescenta.
S-a lasat de fumat, pentru ca medicii au avertizat-o ca, daca mai pateste ceva, nu vor mai avea de unde sa taie din stomac. Sa privim partea plina a paharului: a renuntat la un viciu periculos, dar sa nu va scape celalalt amanunt”. Daca se va imbolnavi vreodata de stomac, aleluia! Pai nu se va imbolnavi, veti putea spune. Ok, asa sa fie, Domane ajuta! Dar iata inca un risca adaugat pe o lista care se tot lungeste.
Se chinuieste zi de zi si acest chin va continua pe viata. Nu poate manca mai mult de un pumn de mancare la fiecare masa. Din cauza asta, apare o frustrare foarte mare. Si este aproape mereu balonata.
Se poate imbolnavi mai usor. Trebuie sa fie pregatita sa manance de foarte multe ori intr-o zi pentru a-si acoperi necesarul zilnic de nutrienti. E foarte greu sa asiguri acest necesar si cand ai un stomac normal. Dintre toate prostioarele pe care le mancam de drag sau din inconstienta abia daca adunam si cateva firimituri esentiale pentru viata, dar cand portiile sunt atat de mici, riscul ca vom alimenta” numai cu porcarii e si mai mare!
E apatica. Din cauza ca are acest stres cu privire la cantitatile de mancare, la mesele dese si din cauza senzatiei de balonare, e mai mereu apatica.
A inceput sa se ingrase din nou. Chiar daca mananca putin si des (asa cum ar parea ca se intampla si in cazul dietei-minune), asta nu inseamna ca metabolismul ei s-a accelerat. Sub nici o forma. A ramas la fel de lenes ca inainte. Pana acum a slabit, pentru ca organismul a trecut printr-o perioada de stres major din cauza operatiei, dar o data atinsa o anumita greutate si continuand sa manance orice a inceput sa se ingrase din nou.
Asadar, revin la intrebarea din fila precedenta: Nu era mai comod sa-mi micsorez stomacul? Ba da! Dar comoditatea aceasta are un pret mult mai mare decat orice efort pe care l-am facut eu (desi imi mentin parerea ca nu am facut nimic, de fapt. In loc sa mananc dezordonat am mancat la ore fixe. ATAT, asta e un nimic pe langa ororile pe care ni le putem face cu alte diete si interventii chirurgicale)
(Sursa: https://dietaminune.weebly.com/41-adevaruri-nespuse-despre-operatia-de-micsorare-a-stomacului/adevaruri-nespuse-despre-operatia-de-micsorare-a-stomacului)