KFETELE: Meniu sanatos de Craciun, recomandat de antrenoarea de Kangoo Jumps, Kinga Sebestyen
Kinga Sebestyen, cea care a facut celebru fenomenul Kangoo Jumps in Romania si peste hotare, recomanda ca de Sarbatori sa avem un meniu atent selectionat astfel incat sa contina preparate in tonul acestor zile speciale, dar si sanatoase pentru a nu dauna sanatatii si siluetei. Celebra antrenoare de Kangoo Jumps a pregatit pentru familia ei urmatorul meniu, ce poate reprezenta sursa de inspiratie pentru oricine.
Kinga Sebestyen: Am ales preparate usoare, dar interesante si cu gust. Meniul Kangoo Jumps ar arata in felul urmator.

Ajunul Craciunului.

Dimineata de Ajun incepem cu jumatate de ananas, apoi cafea sau ceai indulcite cu miere, omleta din albus cu branza slaba sau cu sunca de pasare si ciuperci. Iaurt slab sau lapte de migdale sau cocos cu cereale integrale, nuci, miere si fructe. Dimineata ne trebuie energie, asa ca este indicat ca micul dejun sa fie satios pentru ca pe parcursul zilei sa nu fim tentati sa rontaim diverse alimente nesanatoase ori sa mancam prea mult seara.
La pranz avem asa:
Aperitiv: pasta de avocado, mousse de somon, feta, mozarella cu rosii, struguri, crema de vinete cu ulei de masline, oua de prepelita umplute cu ton.
Ciorba de legume
Felul principal: friptura de miel cu cartofi dulci la cuptor si tabbuleh.
Desert: cozonac cu mac din faina neagra, cu nuci si miere. Tort cu blat din clatita din faina neagra cu nuci, zmeura, capsuni si miere.
Intre mese, ananas sau kiwi. Ananas natural, crud, nu cel din conserve. El contine enzime foarte puternice, are proprietati antiinflamatoare si va destresa organismul la nivel celular.
Bauturi: vin alb sau rosu. Nu uitati sa beti ceai verde.

In prima zi de Craciun avem asa:

Aperitiv: salata de sfecla cu ficatei si chiftele de pui, ciorba de pui
Fel principal: curcan la cuptor cu unt aromat. Salata cu feta, mar, ananas, nuci, stafide.
Desert: salata de fructe cu alune si miere.
Daca ne dorim neaparat sarmale, ele sa fie din carne de pui. Ca desert, mai putem pregati seminte de chia cu lapte de migdale, stafide si fructe.
A doua zi de Craciun avem:
Aperitiv: chiftele din ciuperci, pasta de masline, salata de vinete cu ciuperci si ardei capia, frigarui de pui.
Felul principal: clatite Hortobagy - clatite din faina neagra umplute cu carne de pasare, tocata, cu mozarella, tinuta cateva minute la cuptor.
La desert: ananas proaspat, spune Kinga Sebestyen.

Sursa: kfetele.ro