Vremea se va raci semnificativ, in urmatoarele zile, fata de perioada anterioara, averizeaza meteorologii. In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar spre sfarsitul intervalului vor fi posibile precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare.
IN TARA. In regiunile vestice, nord-vestice si partial in cele centrale cerul va fi noros, aria ploilor se va extinde treptat, iar vantul va avea temporar intensificari cu viteze de pana la 55-65 km/h. In Maramures, cea mai mare parte a Crisanei si a Carpatilor Meridionali, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si izolat 30 l/mp. In zona montana inalta va ninge, iar vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii. In restul teritoriului cerul va avea innorari temporare, ploi slabe se vor semnala izolat in Oltenia si Moldova, vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe litoral, iar in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 1 si 9 grade, mai scazute in estul Transilvaniei.
BUCURESTI. Cerul va avea innorari trecatoare, vantul va sufla slab pana la moderat si vor fi conditii de ceata. Temperatura minima va fi de 3 pana la 5 grade.

SAMBATA

IN TARA. Vremea se va raci in vest si nord-vest, dar se va mentine deosebit de calda in restul tarii, cu maxime ce vor fi cuprinse intre 5-6 grade in dealurile vestice si 17-18 grade in sud-estul Munteniei si in sudul Dobrogei. Ziua cerul va fi variabil, cu innorari si ploi in jumatatea vestica a teritoriului, iar in Maramures si cea mai mare parte a Crisanei, in prima parte a zilei, pe arii restranse cantitatile de apa vor mai depasi 10-15 l/mp. Seara si noaptea aria nebulozitatii se va extinde si in restul teritoriului, va ploua in Muntenia si Dobrogea si doar pe spatii mici in rest.
La munte vor fi precipitatii mixte, iar in a doua parte a intervalului vor predomina ninsorile. Tot in acest interval, lapovite si ninsori se pot semnala trecator si in Transilvania si Moldova. Vantul va avea intensificari la munte, indeosebi pe creste, temporar in vestul, centrul si in extremitatea de sud-est a teritoriului si va sufla slab si moderat in celelalte regiuni. Minimele termice se vor situa intre -3 si 7 grade.
BUCURESTI. Vremea se va mentine deosebit de calda. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi se va innora treptat, iar spre seara si noaptea temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar cea minima va fi de 4-6 grade.

DUMINICA

Vremea se va raci in toate regiunile, chiar semnificativ in cele sudice, estice si centrale. Cerul va fi mai mult noros si temporar se vor semnala precipitatii slabe in sudul si centrul tarii si doar izolat in rest. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele montane, mai ales ninsori in Transilvania, Banat, sudul Crisanei si zona deluroasa a Moldovei, ploaie, iar seara si noaptea si lapovita si ninsoare in Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in estul si sud-estul teritoriului, precum si in extremitatea de sud-vest si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 10 grade, iar cele minime intre -6 si 2 grade.
BUCURESTI. Vremea se va raci semnificativ fata de ziua anterioara. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar spre sfarsitul intervalului vor fi posibile precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de 0-1 grad.

LUNI

Valorile termice se vor situa, in general, in jurul celor specifice acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, pe arii relativ extinse in jumatatea sudica a tarii. La munte, indeosebi in Carpatii Meridionali si de Curbura si izolat in restul teritoriului va ninge. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 5 grade, iar cele minime intre -9 si 1 grad.
PROGNOZA METEO BUCURESTI. Vremea va continua sa se raceasca. Cerul va fi noros si trecator vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, indeosebi ziua. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 2-3 grade, iar cea minima de -2 si -1 grad.

TENDINTA

MARTI - Regimul termic va fi caracterizat in continuare de valori, in general, apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil in vestul, nordul si centrul tarii si va prezenta innorari temporare in restul regiunilor, unde izolat, ziua vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 4 grade, iar cele minime se vor incadra intre -12 si -3 grade.
MIERCURI si JOI - Valorile termice vor fi in crestere usoara, in a doua parte a perioadei, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata la sfarsitul intervalului in special in vest, centru, nord si la munte.

Sursa: amosnews.ro