MAGAZIN: O Academie pentru OZN-uri (Autor: DAN D. FARCAS)
Pe 15 februarie 2017, la Congresul International OZN din Arizona, rockerul Tom DeLonge, de 42 de ani, fost sef al trupei Blink 182, a fost numit CERCETATORUL OZN AL ANULUI. Premiul i-a surprins pe multi, intrucat DeLonge nu a publicat, in viata lui, nicio cercetare OZN. Cu toate acestea, acceptand titlul, el a sugerat ca va veni cu un important anunt privind dezvaluirea unor secrete OZN si a adaugat:
- Sunt bagat in ceva foarte serios. Fac progrese bune. Nu pot sa spun ce anume. Voi anunta.Va fi un anunt in urmatoarele 60 de zile.
Promisiunea lui DeLonge s-a prelungit, in realitate, la 237 de zile, dar, in cele din urma, pe 10 octombrie 2017, el a postat, pe Facebook:
- Multumesc tuturor ca ati asteptat acest anunt, privind o actiune care este in desfasurare de 2 ani. Am adunat o echipa de persoane care cred ca pot schimba lumea. Toti sunt consultanti actuali ai Guvernului Statelor Unite, in materie de securitate nationala, iar unii au lasat literalmente doar cu cateva zile in urma Departamentul Apararii, ca sa se alature acestei initiative. Foste personalitati de rang inalt si ofiteri de rang inalt ai CIA, ai Departamentului Apararii si, de asemenea, un inginer-sef, director al programelor avansate de la Lockheed Martin, Skunk Works, s-au reunit pentru a construi o tehnologie revolutionara pentru lume, pentru a cerceta necunoscutul.

Fenomene aeriene neidentificate

Intr-un comentariu publicat la Huffington Post imediat dupa acest anunt, jurnalista de investigatie si autorul de succes Leslie Kean, care cunostea mai demult detaliile actiunii, a salutat initiativa, pe care a calificat-o ca extraordinara. Foste oficialitati de nivel inalt si oameni de stiinta cu experienta in proiecte ultrasecrete, care au ramas intotdeauna in umbra, s-au adunat, iata, pe o unica platforma. Este vorba despre initiati, cu legaturi de lunga durata cu agentii guvernamentale si cu acces la programe care investigheaza fenomenele aeriene neidentificate (OZN-urile). Oficial, organizatia se numeste Academia de Arte si Stiinte To The Stars (AAS/TTS), o societate publica pe actiuni care isi propune sa faca progrese in cercetarea unor fenomene inexplicabile si sa dezvolte tehnologia aferenta. Societatea are trei divizii sinergetice: Stiinta, Aerospatiala si Divertisment. Conform declaratiei oficiale a lui Tom DeLonge, care este acum presedintele si directorul executiv al companiei, membrii echipei, personalitati care au functionat de zeci de ani in umbra celui mai strict secret cred ca exista suficiente dovezi credibile ale OZN-urilor, ceea ce dovedeste existenta unor tehnologii exotice care ar putea revolutiona experienta umana. Aceasta initiativa ar putea reprezenta inceputul unei tendinte spre o noua deschidere din partea guvernului S.U.A. Oamenii implicati - scria Leslie Kean - stiu mai multe decat oricare dintre noi si, in viitor, vor da publicitatii date importante despre OZN-uri. Spunand aceasta, ea nu facea simple speculatii, intrucat participase, cu o saptamana inainte, la o intalnire de patru ore cu cativa membri ai echipei Academiei. Unul dintre acestia era Luis Elizondo, un ofiter superior, de cariera, in domeniul informatiilor, a carui experienta include colaborarea cu armata S.U.A., cu Departamentul Apararii, cu Executivul National de Contrainformatii si cu Directorul Inteligentei Nationale. El a servit ca director al managementului programelor nationale speciale si ca director al programelor de investigare a amenintarilor aeriene neidentificate, ambele in cadrul Biroului Secretarului Apararii. El a primit, in aceste calitati, cele mai inalte comenzi de la superiorii sai. Elizondo si-a dat demisia din Departamentul Apararii, doar cu o zi inainte de intalnire. El urmeaza sa raspunda de o Comunitate de Interese (CDI) , care va fi infiintata in curand, intre AAS/TTS si guvernul S.U.A. Pe aceasta cale vor fi obtinute date si documente importante, neclasificate. Elizondo va asigura parteneriatele cu cateva locuri foarte sensibile, in favoarea proiectelor Academiei, astfel incat sa putem obtine pentru dumneavoastra extraordinarul, a declarat DeLonge. Leslie Kean l-a intrebat pe Elizondo daca, la nivelul guvernului S.U.A., OZN-urile erau considerate amenintari.
- Nu au manifestat ostilitate evidenta, a raspuns el. Dar ceva inexplicabil este intotdeauna de presupus ca ar putea fi o amenintare potentiala, pana cand suntem siguri ca nu este. Pe partea pozitiva, cred ca ne aflam mai aproape ca oricand de intelegerea modului in care ele opereaza.
La evenimentul de lansare, Elizondo si-a explicat rolul in felul urmator:
- Sunt obisnuit sa fiu implicat in programe secrete si nuantate, care implica securi-tatea nationala.
Printre calitatile sale anterioare a mai mentionat-o pe cea de agent special de contrainformatii, ofiter de caz si practician in spionaj. El considera ca, de departe, cel mai interesant efort in care a fost implicat fusese cel al amenintarilor aeronautice avansate. Elizondo a declarat ca in trecut a desfasurat un program de identificare a amenintarilor aerospatiale sensibile, concentrandu-se pe tehnologiile aeriene neidentificate. Functia sa de la AAS/TTS va fi de a lucra ca legatura si interlocutor in colectarea acestor informatii pentru divizia de Stiinta. O modalitate va fi prin Centrul de Informatii al Apararii, care va oferi o platforma pentru detectarea si triangularea evenimentelor fenomenelor in timp real si va permite comunicarea bidirectionala a informatiilor intre public si echipa noastra. Luis Elizondo a confirmat ca OZN-urile sunt reale; ele exista si au fost documentate oficial. El a confirmat ca in S.U.A. exista un program OZN oficial, raspunzand astfel la o intrebare asupra careia au fost dezbateri si speculatii timp de zeci de ani.
- Poate cineva sa se indoiasca de acest fapt - spunea Leslie Kean - acum, cunoscand de unde vine acest om si ce stie?
Ea a adaugat ca este foarte important sa intelegem ca Luis Elizondo nu facea aceste declaratii pentru Departamentul Apararii, deoarece nu mai este angajat acolo, ci ca o persoana independenta, parte a Academiei TTS. Fostul ofiter a mai declarat:
- Intentionam, de asemenea, sa oferim in premiera filmari facute de sistemele guvernamentale din S.U.A. nu neclare, nu fotografii de amatori, ci date reale si videoclipuri reale. Si un fapt si mai important: Invitam colegii nostri guvernamentali si prietenii din domeniul Apararii sa participe in mod regulat cu propriile constatari.
Pe urmele tehnologiei
Un alt membru al echipei este Stephen Justice, un inginer aerospatial experimentat, care a explicat ca va folosi descoperirile stiintifice privind deplasarea prin spatiu a OZN-urilor, care demonstreaza o tehnologie aproape inimaginabila, in scopul dezvoltarii de noi tehnologii care pot schimba lumea. Steve s-a retras, recent, din calitatea sa de director de program pentru sisteme avansate, la firma Lockheed Martin, dupa o cariera de treizeci si unu de ani in zona Skunk Works a firmei.
- Cum indraznim sa credem ca fizica pe care o avem astazi este tot ce exista?, i-a spus el Lesliei Kean.
Obiectivul lui Steve este sa recolteze tehnologiile avansate pentru a construi un vehicul care sa permita calatoria, aproape instantanee, prin sol, aer, oceane si spatiu, exploatand ingineria tesutului spatiu-timp. Un astfel de vehicul ar putea, intre altele, sa stea nemiscat, suspendat in aer. Steve spune:
- Noi intrezarim deja stiinta care ar putea face aceste lucruri posibile. Ea nu este in afara domeniului posibilului, cu conditia sa existe si resursele necesare.
Un alt membru al Academiei TTS este Chris Mellon, care a servit ca asistent adjunct pentru informatii, al Secretarului Apararii, pe perioada a doua administratii, iar la inceputul carierei sale a elaborat legislatia care a infiintat Comandamentul de Operatii Speciale al S.U.A., intr-un moment in care terorismul nu era inca pe primul plan. Mai sunt si Jim Semivan, fost ofiter superior in Serviciul de Informatii din Directia de Operatii a CIA, ori dr. Hal Puthoff, director de programe de cercetare stiintifica in Departamentul Apararii, CIA si DIA, unul dintre parintii proiectelor militare de vedere la distanta prin perceptie extrasenzoriala.