Lilliana Sinziana Scriosteanu este absolventa a Facultatii de Sociologie-Psihologie, in cadrul Universitatii Spiru Haret din Bucuresti. Si-a continuat cariera profesionala, prin formarea de baza, de tip masteral, in psihoterapie integrativa, sub indrumarea dnei dr.ph.Mara Price putu - presedinte I.R.P.I. - si continuand sub indrumarea dnei dr.ph. Gina Chiriac - presedinte A.R.P.I. - renumitul psiholog ce a deschis porțile psihoterapiei integrative in Romania, prin infiintarea primei scoli de acest gen.
Lilliana Sinziana Scriosteanu este si presedinte al asociatiei Lemaan ahai Romania, ceea ce, tradus din ebraica, inseamna, ,,de dragul fratilor mei".
Respectiva asociatie s-a constituit din dorinta de a oferii servicii sociale comunitatii bucurestene, ajutand astfel oamenii doritori de evolutie spirituala si mentala, sa beneficieze de suport specializat, in anumite situatii din viata. Punctul de lucru se afla in Bdul Magheru, sector 1, Bucuresti. Detalii puteti gasi pe site-ul www.serviciipsihomedicale.ro, Facebook/lemaan ahai. Pentru lamuriri suplimentare, puteÈ›i scrie pe adresa de e-mail [email protected].
Pe Sinziana Liliana Scriosteanu am cunoscut-o acum cateva luni la un eveniment monden. Am fost incantata de naturaletea cu care aborda oamenii si m-am gandit sa o provoc la o discutie mai profunda. Asa ca, am realizat urmatorul interviu cu domnia sa.
- Cateva detalii despre tine, te rog . Poti incepe cu cele profesionale.
- Cu drag voi impartasi cu tine, cate ceva din activitatea mea profesionala si civica.
Sunt de profesie psiholog-psihoterapeut integrativ autonom, imi desfasor activitatea in cadrul asociatiei Lemaan ahai Romania, ce are punctul de lucru intr-un cabinet pe Bd. Magheru, sector 1, Bucuresti.
Sunt inscrisa in Colegiul Psihologilor din Romania si activez profesional in baza Atestatului de Libera Practica.
Am diverse competente, incepand cu paleta de servicii psihologice -consiliere psihologica, psihoterapie Integrativa, psihoeducatie, psiho-oncologie, tulburari de comportament alimentar, si continuand cu diverse diplome de medicina integrativa, nutriție, educație financiara, educatie antreprenoriala, parenting, art-therapy, medicina cuantica (vibrationala).
- Cum iti faci reclama? Cum afla lumea de tine?
- Simplu. Prin recomandari. Un client multumit, face toți banii. Pe langa acest lucru, percep un tarif de 35 lei pentru o ssedinta de consiliere psihologica si 50 lei pentru sedinta de psihoterapie. Facand acest lucru, clientul nu se simte impovarat financiar.
- Practic, ce afla oamenii cand ajung in cabinetul tau? Cum ii ajuti?
- Prima sedinta este de acomodare si discuții administrative. In urmatoarele sedințe de consiliere, punem bazele unei aliante terapeutice, parcurgem interviul clinic, convenim de comun acord un asa-zis diagnostic, stabilim strategia de lucru, obiectivul terapiei, beneficiaza de informatii complexe din domeniile mele de expertiza ssi demaram procedura. Vor beneficia de terapii scurte, pe termen mediu si lung, eu fiind du-le ghid terapeutic in descoperirea potentialului propriu, echilibrare si vindecare.
Am cazuri in care clienții vin doar pentru socializare.
- Care sunt problemele cu care se confrunta clientii tai?
- Facand o statistica, cred ca primeaza frustrarile legate de viata lor sociala, urmate de lipsa comunicarii inin cuplu si familie, relatiile interumane. Unii doresc retete miraculoase pentru succesul financiar, succesul cresterii copiilor inteligenti, succesul vieții armonioase, succesul fericirii si iubirii, iar lista poate continua.
Fiecare caz este diferit. Fiecare client este unic. Stabilesc strategii personalizate dupa care, impreuna, decidem obiectivele si termenele.
- In cabinetul tau vin mai multe femei decat barbati?
- Da. Statistic vorbind, femeile predomina pe agenda mea de lucru.
- Dar copiii?
- Am consiliat si cateva cazuri pediatrice, dar stiu ca orice copil cu probleme, iinseamna parintii cu probleme. Asa ca am invitat parintii la discuții libere, urmate de consiliere, iar daca a fost nevoie, am trecut la terapie individuala.
- Cu ce problematici vin copiii la tine?
- Am observat ca unii sunt nefericiți, stresati, apatici, alții prea rasfatati, agitați, neputandu-se concentra prea mult timp pe discutie.
- Vin si copii consumatori de droguri?
- Da, am avut cateva cazuri cu finalizare fericita.
- Recent ai participat la Targul Oriental 1001 de Nopti, organizat in Centrul Vechi al Bucurestiului. La ce targuri participi de obicei ?
- Da, sunt invitata la targurile cu tematica civica, educationala, spirituala. Cel mai important este ONGFEST, ce se desfasoara anual, vara, in parcul Herastrau. Este un eveniment de suflet pentru inedit, deoarece pot interactiona cu bucurestenii si nevoile lor.
- Povesteste-mi cate ceva despre cabinetul tau.
- In acest cabinet am investit pasiune si iubire pentru profesie si clienti. Il consider un loc aparte. Am folosit culori terapeutice de mov-lila, in care am amplasat doua zone de lucru. Cabinetul meu emana o vibratie pozitiva, calda si spirituala. Toti cei care au venit, au simtit cadrul terapeutic securizat. Este situat pe Bd. Magheru, ceea ce il face usor accesibil pentru clienti.
- Mi-ai spus ca ai trei copii. Cum impaci familia cu cariera de psiholog ?
- Da, am trei copii, o fiica si doi baieti. Ii iubesc si investesc in ei. Am un soÈ› care a devenit un adevarat partener in casnicie. In familia noastra exista puncte comune dar si individualitati. Fiecare in familie isi cunoaste rolul personal, cu avantajele si responsabilitatile derivate din acest rol, ceea ce ne ajuta in dinamica familiala formata. Eu fiind o persoana structurata, planific multe pe agenda de lucru. Dar nu combin cariera cu viata particulara. Ele merg in paralel, ca doua prietene, fiecare cu rolul ei in viata mea.
- Esti o persoana credincioasa?
- Da, sunt. Am studiat istoria religiilor pentru a intelege anumite concepte si filosofii. Am o afinitate aparte pentru Biblie si Tanah. Cred in Divinitatea Suprema si in Divinitatea Personala. Am studiat si uleiurile esentiale biblice terapeutice si le recomand celor interesati. Consider ca suntem mai mult spirit decat materie, asa cum suntem mai mult apa decat materie organica. Sunt recunoscatoare Divinitatii mele pentru tot ce am si se intampla in viata mea. Practic rugaciunea si meditatia spirituala.
- Ce planuri de viitor ai?
- Sa evoluez. Am o viziune proactiva. Viitorul il construiesc pas cu pas, traind ancorata in prezent ,,aici si acum". Doresc sa deschid un centru holistic de tratament, cu servicii si tarife sociale, sa dezvolt grupurile de suport psihologic si comunitatile educationale, ce le am deja in desfasurare.
- Inchei prin a-ti multumi pentru acest interviu, rugandu-te sa ne spui si datele tale de contact.
- Multumesc si eu pentru ocazia de a impartasi cu voi cate ceva din activitatile mele. Adresa cabinetului meu o puteti afla accesand site-ul www.serviciipsihomedicale.ro, programarile le puteÈ›i face pe adresa de e-mail [email protected] si la nr de mobil 0720.025.266 intre orele 13 - 18.
Recomand si pagina de Facebook/ ScriosteanuLillianaSinziana unde puteti citi sumar, CV-ul meu si Facebook/uleiuri esentiale biblice terapeutice din Israel, unde va puteti acomoda cu terapia alternativa.
Cititi literatura de calitate - face bine la psihic.
Dumnezeu sa va binecuvinteze.
Pht.a.LillianaSinzianaScriosteanu.
Presedinte Asociatia LemaanAhaiRomania