ActiveWatch a prezentat recent la Bucuresti, in avanpremiera, filmul SA NU MOR IN VIS, o calatorie documentara care recupereaza istoria roma despre sanatate din perspectiva subiectiva a peste douazeci de povestitori veritabili si ne ofera ocazia sa-i cunoastem pe Alina, Carmen, Daniel si Sorin, patru dintre primii medici romi care isi asuma etnia fara ocolisuri. Proiectia a avut loc la Cinema Muzeul Taranului, in prezenta echipei si a unui public numeros.
In spitalele din Romania gasim cel mai adesea povesti fara speranta, dar, cu putin noroc, tot acolo ii gasim si pe Alina, Carmen, Daniel si Sorin, medicii romi care au ales sa invete o viata intreaga sa ii vindece pe ceilalți. Ei au visat sa devina medici si au facut toate eforturile sa isi implineasca visul. Rezultatele lor i-au calificat sa devina bursieri Roma Health Scholarship Program, program academic care a sustinut peste 600 de studenti si elevi romi din 2008 pana in prezent.
Filmul documentar SA NU MOR IN VIS este o productie Active Watch, realizata de Anelise Salan si Ana Ciutu cu sprijinul Open Society Foundations si al ArtKlub. Procesul de documentare a inceput in anul 2015 si a continuat pana la mijlocul anului 2017 in cadrul programului de burse Roma Health Scholarship Program.
SA NU MOR IN VIS [documentar, Romania, 2017]| trailer - https://vimeo.com/231878912
Fotografii de la filmari - https://we.tl/zU1Tfryn2a | Fotografii de la avanpremiera https://we.tl/15zMNjjjb3