Actualitatea de Calarasi informeaza: Reabilitarea Pietei Centrale, o alta minciuna electorala (Autor: PIRLOAGA MARIAN)
Daniel Dragulin: Nu am mintit si nu mint, nu-mi sta in caracter
Consilier Buzea Romeo: Daniel Dragulin minte mereu, nu se poate obisnui cu alta stare de fapt decat mintind
Din 2012 incoace Daniel Dragulin tot promite reabilitarea Pietei Centrale Agroalimentare. Promisiunea este cel mai mult invocata in campania electorala, fiind prima pe site-ul primarului www.dandragulin.ro Nimic nu poate fi mai neadevarat decat aceste promisiuni.

Autorizatie pentru un focar de mizerie?

Piata este un imens focar de infectie autorizat, culmea, de catre DSP, o alta Institutie care da curs neregulilor ce permit ca prin mizeria existenta sa se poata crea riscuri de imbolnavire a populatiei. DSP este o Institutie tare tainica privind amenzile si controalele pe care le efectueaza, astfel incat nimic nu este comunicat presei. In realitate aici. in aceasta asa zisa piata oricand gasesti un focar de infectie, administrat de Primaria Calarasi. La intrare te intampina o pompa. Este singura din piata si incadrata de niste table ruginite roase de timp. Este inconjurata de ceva cleios pe pardoseala, ca se lipesc papucii de ea.
- Acolo, in aceasta pompa se ascund sobolanii, spun vanzatorii.
Prin geamurile pietei nu se poate vedea, jegul curge peste tot. Acoperite cu vopsea aplicata peste praf, apoi razuita, multe sunt fisurate sau sparte. Usile de la intrare s-au rupt de cateva ori si acum stau sa cada. Pe geamuri au lipite niste afise.
- Imi da impresia de un depozit abandonat. si de aceea evit sa intru - spune un pensionar. Nu se poate numi piata sau loc de desfacere a produselor agro alimentare cum scrie pe titlul constructiei, pentru ca asta ar presupune respectarea unor norme privind curatenia pentru buna desfasurare a comertului, arata el.
- Pardoselile de ciment sunt cu gropi in ele, acolo sobolanii si-au facut tuneluri. Ei se hranesc cu resturi alimentare de la gunoi, nu ne intrebati unde este depozitat gunoiul, ca o sa aveti surprize , arata oamenii.
- Nu putem intra sa ne expunem acolo marfa zice un comerciant si de aceea mai bine stam in ploaie sau soare decat sa intram acolo.
Pe pardoseala un strat gros de jeg, provenind de la lichide ce s-au scurs din produse te intampina.
- Aveti grija pe unde calcati, sa nu alunecati, zice un vanzator ce iese de la asa zisa toaleta de aici.

Cainii si pisicile sunt la Piata Mare la ei acasa. Ei starpesc sobolanii

- Norocul nostru pentru starpirea sobolanilor sunt pisicile zice o femeie. Crestem mai multe pisici aici, le dam sa manance pentru ca altfel sobolanii sar la noi, zice ea. Cand vin aia de la ecarisaj ne protejam animalele, suntem uniti si nu-i lasam sa se apropie de ele. Cum sa acceptam sa ne ia pisicile care ne feresc de sobolanii de aici, spune ea.
- Cu ce se ocupa Primaria Calarasi nu intelegem,spun oamenii in varsta, care vin aici sa cumpere, pentru ca alta piata nu mai este in zona, ci doar la Farfuria.
- Comerciantii astia platesc taxe pentru fiecare taraba multe milioane lunar. Banii se aduna de ani buni din 2012, de cand tot promite Dragulin ca va face o altfel de piata. Unde se duc banii si cat trebuie sa mai suportam minciunile de la politicieni care ne promit binele, dar in realitate ne scufunda mai rau in mizerie ? - incheie un cumparator.

Chestii@socoteli

Lumea vorbeste ca in spatele acestei reabilitari ar sta calcule si comisioane. Spun ca se asteapta ca locatia sa fie data unui investitor care sa construiasca un supermarket. Au fost fost interesele pentru BILLA si Mega Image scrie presa locala pe link , dar socoteala nu a tinut. Costurile au fost mari si pentru LIDL care a vrut sa puna si ea mana pe terenul pietei…se scrie pe link Asa ca Daniel a chemat in primavara la el in birou pe comerciantii din piata- vreo 20 - si le-ar fi spus ca proiectul de reabilitare al Pietei se amana 2 ani. Sa stea linistiti, ca nimeni nu le demoleaza piata. Iar proiectul se amana taman pre electoral alegerilor locale din 2020. Nu stim care este adevarul pentru ca responsabilii acestei Institutii au uitat sa raspunda in termenul legal la intrebarea pusa privind data si preocuparile pentru reabilitarea acestei Piete. Din 2012 incoace compartimentele de specialitate ale Primariei nu au avut ca grija decat cum sa concesioneze piata. Potrivit unui raport de specialitate? inca de la investirea lui Daniel din 2013, concesiunea ar fi contribuit la imbunatatirea aspectului in zona si conferi o mai buna valorificare a patrimoniului municipiului. Ce sa credem?

Sursa: actualitateacalarasi.ro