Colesterolul este o substanta grasa produsa de ficat, substanta responsabila in formarea membranei celulelor si anumitor hormoni. Atunci cand se mananca mai multe grasimi animale, ficatul produce mult mai mult colesterol decat este nevoie. Acest exces de colesterol se depune pe artere dand nastere la placi care vor incetini circulația sangelui, asternand terenul propice pentru viitorul probleme grave de sanatate.
Schimbarea modului de viata printr-o alimentatie corecta si echilibrata ne poate ajuta sa redobandim starea de sanatate, pastrand-o intre limite rezonabile. Accentul trebuie sa cada asupra dietei si, acolo unde nu se poate interveni direct, trebuie luate masuri colaterale.
Studiile arata ca valoarea normala a colesterolului in Romania este 280 mg la 100 de ml de sange. Daca valoarea colesterolului este intre 260 si 279 mg %, este recomandat un regim cu evitarea excesului de colesterol, impreuna cu repetarea determinarii colesterolului si a fractiilor sale (raportul HDL versus LDL, daca nu a fost facut).
Insa daca valoarea colesterolului este intre 280 si 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smantanei, untului, laptelui gras, carnii grase si cu limitarea numarului de galbenusuri la 4 pe saptamana (albusurile nu contin colesterol). De asemenea, se recomanda un regim bogat in peste (minimum 2 kg pe saptamana) si folosirea cu generozitate a cimbrului si usturoiului.

Ce este hipercolesterolemia?

Hipercolesterolemia este un factor de risc de prima importanta in aparitia bolilor cardiovasculare asociate societatii moderne. Desi numai o treime din valoarea colesterolului seric provine in urma aportului alimentar (restul fiind sintetizat de organism), aportul exogen al acestuia este foarte important in dieta omului modern. Excesele alimentare si alti factori de risc concomitenti (sedentarismul, fumatul) ne fac vulnerabili fata de bolile specifice inceputului de secol XXI. Terapia medicamentoasa este esentiala in astfel de cazuri.
Suplimentele alimentare au menirea de a completa dieta normala, imbunatatind starea generala deteriorata de diverse afecțiuni, ca urmare a unui stil de viata nesanatos, inclusiv alimentatie necorespunzatoare. 
Aceste suplimente pot completa ca adjuvante ale tratamentului specific sau pot constitui un mijloc de completare a unei diete echilibrate. Laboratoarele Ropharma ne ofera o solutie inedita si eficienta pentru combaterea hipercolesterolemiei: Cholest Bio, un produs natural, obtinut din drojdie de orez rossu.

Drojdia de orez scade nivelul de colesterol din organism

Drojdia rosie de orez este un produs folosit de secole in China atat ca aliment, cat si ca medicament. Aceasta se produce prin fermentarea orezului alaturi de o ciuperca microscopica denumita Monascus purpureus, iar acest procedeu dateaza din jurul anilor 800 I.Hr.
In timpul fermentatiei controlate, orezul isi schimba culoarea din alb in rosu, de unde si numele de drojdie rosie de orez.
Aceasta are ca beneficiu inhibarea activitaitii in ceea ce priveste producerea de colesterol, ajutand la scaderea nivelului de colesterol si la mentinerea unui nivel optim al acestuia. Pe de alta parte, drojdia rosie de orez accelereaza metabolismul organismului si la cresterea colesterolului bun - HDL care ajuta la transportarea colsterolului rau catre ficat acolo unde va fi procesat in vederea eliminarii sale din organism prin intermediul bilei.
Studiile clinice au aratat eficiența acestei substante si buna ei tolerabilitate (desi incidența reacțiior adverse este mult mai redusa decat in cazul terapiei medicamentoase, este necesar controlul periodic al funcției hepatice si al enzimelor care caracterizeaza activitatea musculaturii striate, deoarece aceasta substanta actioneaza similar cu medicamentele din grupa statinelor). In plus, extractul de drojdie de orez rosu contine alti compusi: flavonoide, acizi grasi nesaturati, fitosteroli cu efecte benefice asupra organismului, inclusiv la nivelul statusului pro-oxidant implicat in aterogeneza.

Cholest Bio, un produs natural, fara reactii adverse

Cholest Bio, produsul Ropharma conceput pe baza de extracte naturale din drojdie rosie din orez este un supliment alimentar care reduce colesterolul din organism cu administrare orala, ce actioneaza prin prin inhibarea unei enzime implicate in sinteza endogena a colesterolului (scazand formarea colesterolului de catre organismul uman, cu efecte marcate in special asupra fractiunii aterogene LDL - asa numitul colesterol rau).
 
Cum se administreaza Cholest Bio

Cholest Bio se administreaza cate o capsula de doua ori pe zi sau se pot lua cate doua capsule odata in timpul mesei. Produsul este contraindicat pacientilor care sufera de afectiuni hepatice, in sarcina si alaptare, sau cand interfereaza cu o medicatie care contine statine, fibrati, ranitidina, antibiotice, anticoagulante sau antiinflamatoare. 
Pret recomandat: 26,50 lei. Pentru mai multe informatii despre produse, va rugam accesati site-ul: http://ropharma-healthcare.ro/