Ziarul Unirea informeaza: 30 august: Sfantul Alexandru, protectorul omenirii. Ce se spune despre persoanele care poarta numele de Alexandru si Alexandra
In fiecare an, pe 30 august, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Alexandru, cel supranumit protectorul omenirii. Sfantul Alexandru este unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii si un aparator neinfricat al credintei crestine. Sfantul Alexandru a trait la inceputul secolului al IV-lea, pe vremea Sfantului Imparat Constantin cel Mare si a fost ucenic al Arhiepiscopul Mitrofan al Bizantului. Ierarhul a dus o viata modesta, fara stiinta cartilor insa, datorita virtutilor sale a fost considerat indeajuns de demn incat sa il slujeasca pe Sfantul Mitrofan, iar apoi sa ajunga el insusi Patriarh. Sfantul Alexandru este unul dintre marii cuviosi, cinstiti pentru viata si minunile pe care le-a savarsit. Din pricina varstei inaintate Patriarhul din acea vreme al Constantinopolului, Sfantul Mitrofan, l-a rugat pe Alexandru sa partipe in locul sau la primul Conciliu de la Niceea. Aici Sf. Alexandru a aparat religia si credinta impotriva ereziei lui Arie, care sustinea ca Fiul nu este vesnic, ci a fost creat de Tatal. Dupa ce s-a incheiat Sinodul, un inger i-a aparut Patriarhului spunandu-i ca cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru, slujitorul sau. Ajungand Patriarh al Constantinopolului, Sfantul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani a continuat sa apere Credinta Ortodoxa in fata intrigilor lui Arie si a acolitilor sai. Sfantul Alexandru a trecut la cele vesnice in anul 337, la varsta de 98 de ani.

Predispozitii ale persoanelor cu numele Alexandru/Alexandra:

Sociabile, independente, optimiste, joviale, despre persoanele cu numele Alexandru se spune ca sunt indragostite de libertate. Sunt firi energice, distinse, seducatoare, inzestrate chiar cu o anumita carisma. Mereu cu zambetul pe buze, ei se fac repede remarcati si indragiti. Celor cu numele Alexandra si Alexandru le place sa comunice si apreciaza in mod deosebit activitatile in echipa.

Despre ALEXANDRU

Tandru, sensibil si generos, Alexandru incearca sa fie mereu pe placul celor din jur.

Despre ALEXANDRA

Despre Alexandra se crede ca este puternica, ambitioasa si curajoasa. Partenerul ei de viata trebuie sa fie la inaltime! Stie sa fructifice sansele care i se ofera si poate face cariera in domenii precum finante, justitie, audiovizual, jurnalism sau sport.