www.libertatea.ro informeaza: Cuvintele ar putea parea prea mici pentru a descrie viata lui Adrian Ciureanu, eroul de la Mangalia, care s-a sacrificat pentru a salva o familie de la inec.
Faptul ca si-a pus propria viata in slujba semenilor o demonstreaza o alta intamplare petrecuta cu doar o zi inainte de gestul suprem.
De doua zile, satenii din satul Stroesti, comuna Musatesti, par sa fi uitat de muncile agricole sau de treaba prin gospodarie. Fie ca stau pe ulite, pe bancutele roase de vreme din fata curtilor sau chiar in birturile aliniate la sosea, toti vorbesc despre Adrian Ciureanu. Un tanar care nu a suparat pe nimeni. Poate nici pe Dumnezeu, chiar daca, de doua zile, l-a luat sub aripa Sa.
Vestea pe care au aflat-o dupa moartea tanarului, care avea doar 31 de ani, i-a cutremurat si mai mult.
Cu doar o zi inainte de tragedie, eroul de la Mangalia, asa cum a fost numit pe buna dreptate, a mai scos din ghearele mortii un suflet nevinovat. Un alt copil care se avantase in mare si care, cu trupu-i plapand, credea ca va putea tine piept valurilor ucigase.
Si atunci, Adrian, un munte de om, dupa cum ne-au marturisit rudele, l-a apucat de manuta pe copil si l-a tras din adancurile care-i puteau fi mormant.