ww.libertatea.ro informeaza: BBC a publicat pe site-ul sau un reportaj amplu despre industria de videochat din Romania, sectorul cu cea mai rapida crestere din domeniul pornografiei globale.
In Romania, mii de femei fac videochat din studiouri si de acasa. Este o piata care functioneaza non-stop, majoritatea clientilor conectandu-se din America de Nord si Europa de Vest, noteaza jurnalistii britanici.
In inima Bucurestiului, pe trotuarul din fata unui bloc de apartamente, mai multe femei fumeaza, vorbesc si rad. Este o scena banala, cu exceptia ca in lumina puternica a diminetii, machiajul lor puternic, tocurile lor inalte si stralucitoare, hainele lor decoltate sunt in contrast cu cele lejere si de vara ale trecatorilor. In interiorul cladirii, Studio 20 ocupa primul si al doilea etaj. O usa inchisa inseamna ca afacerea merge. In interiorul camerei, o femeie este in direct prin webcam cu clientii internationali si atat timp cat e singura in camera, ceea ce se intampla este complet legal. In aceasta lume a relatiilor virtuale si a cybersexului, cele din fataa camerei sunt modele, iar barbatii care privesc sunt membri, asa incepe reportajul realizat de jurnalistul BBC.
Astfel, jurnalistul a stat de vorba cu mai multe angajate ale unui astfel de studio, cu managerul, descriind mecanismul din spatele afacerii.
Lucrand opt ore pe zi, o fata castiga in acest studio aproape 4.000 de euro pe luna, de aproape zece ori salariul mediu din Romania. Sunt si fete care pot ajunge si la 8.000 de euro pe luna, scrie in materialul jurnalistilor britanici.
In mare, sunt doar conversatii. Fac role-play cateodata, iar o mica parte este nuditate si masturbare, a afirmat o tanara care lucreaza in aceasta industrie. Ea a spus ca uneori clientii incearca sa o convinga sa faca anumite lucruri, insa refuza atunci cand nu isi doreste. Este important pentru o femeie sa conduca, a mai spus tanara, care foloseste numele Lana.
Desigur, pentru ele, cel mai important este sa pastreze clientul online cat mai mult timp posibil. Asa castiga bani. Ai zece minute la dispozitie sa fii draguta si sexy, apoi ar fi bine sa ai ceva de spus, caci altfel membrul nu va sta, a spus Andra Chirnogeanu.
Mai mult, ea le-a spus jurnalistilor ca a angajat un psiholog si un profesor de limba engleza, care le invata pe fete ce este un fetis.
Studiem Freud si o mulțime de psihologie, precum si o carte de gesturi, pentru ca femeile trebuie sa fie senzuale, inteligente si frumoase, a spus Andreea, profesoara de engleza a tinerelor.

Romania este lider mondial al pieței de videochat, aceasta industrie inregistrand cresteri uriase privind castigurile. La ora actuala, aproximativ 3.000 de videochaturi funcționeaza legal in țara noastra.