LIBERTATEA informeaza: Eleva care a pictat scara blocului in Braila. Opere de arta, in locul peretilor cu var alb
Andreea Gabriela Tudor este eleva care a pictat scara blocului in Braila. La doar 16 ani, adolescenta, care invata la Liceul de Arte, a transformat peretii cu var scorojit intr-o adevarata oaza de natura. Vecinii ei se bucura de fiecare data cand vad peisajele despre care spun ca induc o stare de liniste si relaxare. Tanara vrea sa devina o artista celebra in toata lumea. Are deja in palmares peste 200 de premii, iar lucrarile sale au fost prezentate in 13 expozitii, cea mai recenta fiind la Castelul Pelisor din Sinaia. Din dorinta de a trai intr-un oras mai vesel, Andreea Gabriela Tudor a schimbat complet atmosfera din scara blocului in care locuieste, scrie Obiectiv Vocea Brailei. Cu doar cateva sute de lei, adolescenta a pictat doua etaje care, prin culorile sale, s-au transformat parca intr-o oaza de natura. Peretii cu var scorojit au fost acoperiti cu flori pictate cu maiestrie de eleva care invata la Liceul de Arte Hariclea Darclee din Braila.
- A inceput cu un elefantel la soneria noastra. Dupa aceea a desenat o cafea la vecina de alaturi si pana la urma a desenat toti peretii, a povestit Florica Sofran, mama tinerei pictorite.
Cu multa creativitate, Gabriela a vrut sa schimbe imaginea gri a orasului in care traieste. Si cum este in vacanta de vara si are mult timp liber, tanara s-a pus pe treaba.
- De cand eram mica mi-ar fi placut sa fie mai colorat cartierul sau orasul in sine si, pur si simplu, m-am gandit ca acesta e un prim pas. Am inceput sa pictez la etajul 8, etajul unde locuiesc eu cu mama. Am lucrat cam o saptamana. Aveam si zile cand pictam de dimineata pana seara, dar au fost si zile in care am stat mai putine ore. A fost mult de munca mai ales ca am lucrat cu pensule mici la detalii. Acum trebuie sa mai dam cu lac ca sa protejam, a povestit adolescenta, pentru sursa citata.

Eleva care a pictat scara blocului in Braila are lucrari expuse la Castelul Pelisor

Gabriela spune ca a folosit numai materiale de calitate, iar totul a costat aproape 300 de lei. Incantati de schimbare, vecinii ei au vrut sa aiba si ei o pictura pe scara blocului. I-au dat Gabrielei banii necesari pentru a cumpara vopselurile si, in cateva zile, locatarii de etajul 9 al blocului au avut parte de un spectacol al florilor.
- Toti sunt uimiti, pentru ca nu se asteapta, mai ales intr-o zona ca asta, a marturisit eleva.
Gabriela si-a descoperit pasiunea pentru pictura pe cand avea doar patru ani. Atunci a castigat primul ei premiu - locul intai la Concursul International Nicolae Tonitza - organizat in Barlad. La doar 6 ani, a avut prima sa expozitie, la Primaria din Braila.
Parintii au incurajat-o sa-si urmeze pasiunea si asa se face ca intreaga casa a familiei s-a umplut de tablouri, icoane si vitralii pictate de Gabriela. Recent, artista din Braila si-a expus trei dintre lucrarile sale in cadrul unei expozitii de arta la Castelul Pelisor din Sinaia.

Sursa:libertatea.ro