editia.ro informeaza: Calarasi. 6 ani fara George Naghi la Aldis! (Autoare: Elena Mitache)
Astazi, la fix 6 ani de la disparitia patronului firmei Aldis Calarasi, trebuie sa spun, fara lipsa de modestie, ca prima informatie despre decesul omului de afaceri a fost publicata ca stire news alert in singurul cotidian local - Observator de Calarasi - la care lucram in acel moment. Imi amintesc ca, la cateva minute dupa tragedie am primit un telefon in care mi s-a spus ca ar fi vorba despre soferul lui George Naghi. La scurt timp insa, de la aceeasi sursa am aflat ca cel ce sfarsise intr-un accident nautic pe bratul Borcea, era insusi miliardarul care a pus bazele uneia dintre cele mai mari firme producatoare de mezeluri romanesti, ALDIS CALARASI. Imediat dupa postarea pe site-ul cotidianului, stirea a fost preluata de Antena 3, televiziune care mi-a solicitat o interventie telefonica pentru a transmite informatiile pe care le detineam la acel moment. Cum era si firesc, aproape toata presa locala si centrala a fost cuprinsa de titluri ce anuntau tragedia nautica de la Calarasi, jurnalul.ro scria:
- Elena Mitache, redactorul-sef al Observatorului de Calarasi, a declarat la Antena 3 ca se presupune ca George Naghi ar fi facut un infarct. Noi am auzit ca are probleme de sanatate, ca oricare om care munceste foarte mult, dar nu ca ar fi ceva foarte grav, a explicat jurnalista.

Scurt remember al filmului tragediei

Patronul fabricii de mezeluri Aldis, Gheorghe Naghi, a murit in dupa amiaza zilei de 7 august 2011 in timp ce conducea o ambarcatiune cu motor care se deplasa pe Bratul Borcea, dinspre Portul Calarasi catre zona Chiciu, aceasta a iesit de pe luciul apei si s-a lovit puternic de mal. Accidentul s-a produs la intersectia dintre Bratul Borcea si Canalul Siderurgic. Alaturi de Naghi, se afla si sotia lui, Alina. Accidentul nautic a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, iar la fata locului s-au deplasat Serviciul de Ambulanta si Politia, echipajul medical acordand ajutor victimelor. Potrivit informatiilor IPJ Calarasi, dupa impact, George Naghi si sotia sa au fost aruncati pe malul stang al Bratului Borcea, iar salupa a revenit in apa. Barbatul, de 59 de ani, a decedat, medicii de la ambulanta constatand decesul acestuia, dupa ce au incercat sa-l resusciteze, iar sotia sa a suferit rani si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi. Ca urmare a multiplelor fracturi suferite, Alina Naghi a fost transportata ulterior, de un echipaj SMURD, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde a primit toate ingrijirile necesare. Desi imediat dupa ce patronul Aldis a trecut in nefiinta, firma de mezeluri intampina unele probleme financiare, in ultimii ani administratorii care au preluat conducerea societatii pare ca au redresat oarecum activitatea, astfel incat producerea mezelurilor de la Calarasi a ramas pe linia de plutire. Intre timp, Alina Naghi si-a revenit aproape complet dupa tragica disparitie a sotului ei si, ajutata de copii si apropiati si-a continuat activitatea in cadrul societatii calarasene. Omul de afaceri George Naghi avea o avere estimata la circa 28 de milioane de euro in 2010. Astazi, miliardarul George Naghi isi doarme somnul vesnic intr-un sicriu de 3.000 de euro din Cimitirul eroilor sovietici din Calarasi, acolo unde familia i-a ridicat un monument funerar pa care a fost aplicat un tablou cu chipul patronului Aldis. De 6 ani, aici arde in permanenta o lumanare, iar florile aproape ca nu apuca sa se ofileasca, ele fiind inlocuite imediat de catre cei care l-au iubit si l-au respectat pe omul si patronul George Naghi. De asemenea, in cimitirul in care a fost ingropat intemeietorul firmei Aldis, se efectueaza in aceste zile lucrari de reamenajare ale caror costuri, potrivit informatiilor noastre, ar fi suportate de catre cea care a scapat cu viata din tragicul accident nautic in care si-a pierdut sotul, Alina Naghi. Tot in amintirea omului de afaceri in fata Clubului Sportiv Municipal Calarasi(fostul restaurant Perla) a fost amplasat pe 7 august 2015 un bust din bronz, sculptura realizata de artistul Dumitru Pasima, vinovat de acest gest fiind fostul primar al orasului Nicolae Dragu.
- Noi ne-am respectat reciproc, ne stim din copilarie, practic, am crescut impreuna. Eu facusem o promisiune la moartea lui George, in 2011. Am spus atunci ca acest oras ii va ridica o statuie pentru tot ceea ce a realizat aici. A creat peste o mie de locuri de munca in municipiu, a fost saritor si sufletist, toti care i-au cerut ajutorul l-au si primit. Am dorit ca acest bust din bronz sa fie omagiul nostru pentru un om deosebit. Mai multi prieteni au contribuit la realizarea acestei lucrari, pentru ca este pacat ca peste un om de talia lui George Naghi sa se astearna uitarea. Acum sunt cu sufletul impacat, am reusit sa ma tin de cuvant, a explicat Nicolae Dragu pentru adev.ro.

Sursa: editia.ro