Accident feroviar grav in Barcelona. Zeci de oameni au fost raniti, dupa ce un tren nu a reusit sa opreasca la timp, intrand cu viteza in tampoanele de la capatul liniei, relateaza BBC News. Accidentul a avut loc in statia Francia, la o ora de varf.
Un roman a fost usor ranit in urma accidentului feroviar din Barcelona, a anuntat MAE roman.
Autoritatile locale au confirmat existenta unui cetatean roman printre victimele accidentului. Acesta se afla internat intr-o unitate spitaliceasca din Barcelona, prezentand rani usoare. Oficiul Consular a contactat unitatea spitaliceasca pentru a obtine informatii cu privire la situatia acestuia, se arata intr-un comunicat al MAE. Totodata, bilantul accidentul a fost revizuit de autoritati la cel putin 54 de raniti.
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca accidentul feroviar este in atentia Consulatului General al Romaniei la Barcelona, dar si ca institutia a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare privind existenta unor cetateni romani printre victime. Pana in acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara.
Consulatul General al Romaniei la Barcelona monitorizeaza cazul si este in contact cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari, se mai arata intr-un comunicat al MAE.