Miscarea de Rezistenta: informeaza: Bucuresti: A fost inaugurat pasajul rutier de la Piata Sudului (Autoare: Gabriela Antoniu)
Pasajul subteran rutier Piata Sudului a fost inaugurat, duminica, dar lucrarile continua cu refacerea liniei de tramvai si cu largirea Soselei Berceni. Fiind o zi de duminica, in care circulatia e redusa in zona, noul pasaj nu si-a putut demonstra din prima utilitatea. Doar cateva zeci de masini au trecut prin pasaj la scurt timp de la inaugurare. Inaugurarea pasajului vine, practic, cu o saptamana mai devreme decat s-a promis ultima data. La 5 mai, Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca pasajul rutier de la Piata Sudului va fi terminat si redat integral circulatiei pana la 28 iulie, conform sectorul4live.ro.
Ulterior, pe 28 iunie, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, scria pe Facebook:
- Au mai ramas cateva zile pana la inaugurarea Pasajului Piasa Sudului. O lucrare foarte mult intarziata, hulita de oameni, dar foarte necesara Sectorului 4. Ce a fost a fost, acum trebuie sa ne gandim la viitor. Vreau ca intreaga zona sa arate perfect.
Prezent la inaugurare, alaturi de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, edilul sef al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca lucrarile in zona vor continua cu finalizarea liniei de tramvai, data estimata fiind 10 septembrie, inainte de inceperea noului an scolar. De asemenea, in perioada urmatoare, Primaria sectorului 4 va incepe alte lucrari in zona.
- Veti vedea ca in curand, intr-o luna - doua, acest proiect va fi continuat cu largirea Soselei Berceni si a Soselei Turnu Magurele. Toate aceste lucrari vor fi demarate in urmatoarele aproximativ 30 de zile, dupa ce se termina procedurile, a declarat, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.
- Pasajul Rutier Piata Sudului este o lucrare care asigura fluidizarea traficului pe directia inelului principal si pe arterele adiacente inelului median al municipiului Bucuresti si presupune realizarea unui pasaj subteran pe directia Calea Vacaresti - str. Nitu Vasile, cu cate doua benzi de circulatie pe sens, a patru pasaje pietonale, refacerea liniei de tramvai, lucrari de modernizare a carosabilului, a utilitatilor etc. Valoarea totala contractului este 127 de milioane de lei, potrivit PMB.
Lucrarea a fost realizata de asocierea Astaldi-Euroconstruct.