Tarifele de utilizare si de trecere pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale din Romania, respectiv rovinietele, cu o valabilitate de o zi, se vor dubla de la 2 la 4 euro (inclusiv TVA), incepand de marti, 4 iulie, pentru vehiculele destinate transportului de persoane, categoria G, a anunțat luni Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
CNAIR SA informeaza utilizatorii rețelei de drumuri naționale si autostrazi din Romania ca la data de 04.07.2017, ora 00:00, intra in vigoare prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2017 pentru modificarea Anexei nr. 1 la Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania.
Prin Ordonanta mentionata a fost modificat nivelul tarifului rovinietei cu valabilitate de 1 zi aferent categoriei G â€" vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto), din 2 Euro, inclusiv TVA, in 4 Euro, inclusiv TVA, se arata intr-un comunicat al CNAIR.
In aceste condiÈ›ii, CNAIR precizeaza ca exista posibilitatea functionarii cu iintreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR) marti, in intervalul orar 00:00 â€" 02:00, iar in situatia in care soferii nu vor avea posibilitatea achitarii rovinietei in intervalul orar mentionat, au posibilitatea de a achita tariful corespunzator pana la sfarsitului zilei de 4.07.2017, pentru a evita aplicarea sanctiunii contraventionale.
De asemenea, pana la stabilirea modalitatii tehnice de interconectare ssi a condițiilor financiare, impreuna cu operatorii de telefonie mobila din Romania, emiterea rovinietelor categoria G prin intermediul serviciului de mesagerie scurta (SMS) nu va fi posibila.
La momentul la care vor fi definitivate conditiile tehnico-economice pentru implementarea serviciului de emtiere roviniete prin SMS pentru categoria G, CNAIR va informa utilizatorii rețelei de acest aspect, se arata mai precizeaza in comunicat.