b365.RO informeaza: PROGNOZA METEO BUCURESTI. Vreme frumoasa si calduroasa in urmatoarele zile
PROGNOZA METEO. Meteorologii anunta vreme in general frumoasa si calduroasa in majoritatea zonelor. In Banat si Oltenia, cele mai ridicate valori diurne se vor situa in jurul pragului de canicula, iar indicele de temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe spatii mici 80 de unitati, conditii in care va aparea starea de disconfort termic.


MIERCURI, 21 IUNIE 2017

Vremea va fi calduroasa, iar in cursul zilei si predominant frumoasa. Noaptea, cerul va prezenta innorari si va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 16-18 grade.

JOI, 22 IUNIE 2017

Vremea va fi predominant frumoasa si calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare dupa-amiaza si seara, cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 30...31 de grade, iar cea minima de 16-18 grade.

VINERI, 23 IUNIE 2017

Vremea va fi in continuare predominant frumoasa si calduroasa, posibil caniculara dupa-amiaza, cand va fi si disconfort termic. Temperatura maxima va fi de 34-35 de grade, iar minima de 17-20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si conditii pentru averse si descarcari electrice, seara si in primele ore ale noptii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata.

SÂMBATA, 24 IUNIE 2017

Vremea va fi in continuare predominant frumoasa si calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand va fi disconfort termic. Cerul va fi variabil, iar vantul slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 18-20 de grade.

DUMINICA, LUNI, MARTI 25 - 27 IUNIE 2017

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decat cele specifice perioadei, iar probabilitatea de aparitie a averselor va fi redusa.

MIERCURI 28 IUNIE 2017

Vremea va fi calda pentru aceasta data, calduroasa dupa-amiaza in regiunile vestice, sud-vestice si sudice si partial in centru. In Banat si Oltenia, cele mai ridicate valori diurne se vor situa in jurul pragului de canicula, iar indicele de temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe spatii mici 80 de unitati, conditii in care va aparea starea de disconfort termic. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 26 si 35 de grade, iar cele minime intre 12 si 20 de grade, usor mai scazute in depresiuni, dar si mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, dar vor fi si intervale cu manifestari specifice instabilitatii atmosferice, respectiv innorari temporar accentuate, descarcari electrice, averse, intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie, punctiform caderi de grindina si cantitati de apa mai mari de 20 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala - in jumatatea de nord a tarii si la munte, in a doua parte a zilei si la inceputul noptii, iar in cea de sud, dupa aceea, dar pe arii mai restranse.

JOI, 29 IUNIE 2017

Vremea va fi in general frumoasa, iar in regiunile vestice, sudice si centrale si calduroasa. Din nou, in Banat si in Oltenia, vor fi valori caniculare dupa-amiaza si disconfort termic, indicele de temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga, pe spatii restranse, pragul de 80 de unitati. Cerul va fi variabil si indeosebi dupa-amiaza si seara, local in zona montana si submontana si izolat in restul teritoriului, vor fi innorari, averse si descarcari electrice. Punctiform, vor mai fi posibile caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar trecator si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 27 si 35 de grade, iar cele minime de la 8 grade in depresiuni, pana la 21-22 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

VINERI, 30 IUNIE 2017

Vremea va fi in continuare calduroasa, in mare parte din tara, dar cu deosebire in regiunile vestice, sudice si de sud-est. La deal si la munte, precum si in vestul, nordul si centrul tarii, vor fi innorari temporar accentuate, local averse si descarcari electrice. Vor fi conditii de grindina si cantitati de apa mai insemnate. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile, pe arii restranse. Vantul va avea intensificari la munte, dar izolat si in restul teritoriului, mai ales in timpul ploilor, trecator cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 28 si 36 de grade, iar cele minime intre 11 si 22 de grade. Disconfortul termic va fi in extindere si accentuare, indeosebi in Campia de Vest, Campia Romana si partea continentala a Dobrogei.

SAMBATA, 1 IULIE 2017

Vremea va fi in general frumoasa si calduroasa, in cea mai mare parte a tarii, caniculara dupa amiaza in regiunile vestice, sudice si de sud-est. Cerul va fi variabil si doar izolat, indeosebi in nord si la munte, vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Se mentin conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari la munte, indeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 29 si 36 de grade, iar cele minime intre 12 si 22 de grade, mai scazute in estul Transilvaniei. Disconfortul termic va persista in sud si in sud-est.

DUMINICA, LUNI, MARTI 2- 4 IULIE 2017

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decat cele normale in acesta perioada si din intervalele anterioare. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi, indeosebi dupa-amiaza, in zonele montane si pe arii restranse in restul teritoriului, cel mai probabil in a doua parte a intervalului.