calarasipress.ro informeaza NIMFOMANA WI-FI - O poveste penala (Autor: Catalin Cojocaru)
POVESTE CU DOSAR PENAL
Acum cateva luni, mi-a fost furat un router portabil de internet. Imediat dupa ce m-am convins ca router-ul mi-a fost furat, la cateva zile, am depus plangere la politie. La prima incercare am fost dat inapoi in a depune plangere pe motiv ca vezi Doamne, aparatul nu poate fi localizat sau ca nu are IMEI. Bine. Pana la urma, cazul a fost preluat de un politist de la judiciar.

6 LUNI DE ANCHETA PERSONALA

Am asteptat mai bine de 30 de zile un raspuns de la organele ce se ocupau de ancheta. Nimic. Pana la urma, l-am gasit singur. Fara ajutorul politiei. In momentul in care am localizat singur router-ul si persoana ce-l detinea, am apelat la organele de politie doar pentru a putea face mandat de perchezitie la domiciliul persoanei. Anul trecut, prin septembrie eram la munca, intr-o redactie, a unui ziar local, cativa prieteni au venit in vizita, la mine, la birou. Una dintre persoanele cu care eram la masa mi-a furat, mai in gluma sau mai in serios, aparatul pe care il foloseam cand aveam nevoie de internet fara fir. Au trecut cateva zile, mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva, am depus plangere penala, pentru furt. Au trecut cca. 2 luni. Nu s-a intamplat nimic. In primele luni de cand mi-a fost furat router-ul, tineam legatura cu departamentul operatorului de unde acest router a fost cumparat. Ceream informatii cu privire la orele de functionare ale aparatului, starea bateriei, nivelul de date de internet utilizate in perioada in care router-ul era pornit si multe alte informatii ce imi erau necesare pentru a putea desfasura o mica ancheta ca la carte. Ba chiar, pe data de 30 septembrie, am facut si o postare pe facebook cu privire la acest incident.

CAZ INCHEIAT

In data de 09 martie 2017, ma indreptam catre noul loc de munca, mergeam pe strada. Mi-a trecut prin cap sa pornesc Wi-Fi-ul de pe telefonul mobil. De precizat faptul ca ma aflam in dreptul unui curti in care stiam ca acolo, locuieste una dintre persoanele care au fost in accea seara, la mine, la birou. Ce sa vezi si sa nu crezi ?! Telefonul meu a detectat un semnal Wi-Fi, identic cu cel emis de routerul meu, ba chiar s-a si conectat la accea retea de internet. Superb! Era si timpul. Pun mana pe telefon, imi sun un prieten, ajung la sectia de politie. Le-am explicat politistilor cum sta treaba... Acestora nu le-a venit sa creda ce le explicam. M-am deplasat impreuna cu un politist de la judiciar in apropierea casei de unde se emitea semnalul, ne-am intors la sectie pentru a-mi lua declaratii si pentru a face un proces verbal de constatare. S-a intocmit mandat de perchezitie la adresa unde m-a deplasat impreuna cu politistul. Pe data de 14 martie, am fost contactat de comisarul ce se ocupa de mandatul de perchezitie. Am dat mai multe informatii despre router, acte si alte chestii, socoteli. Am mai asteptat cateva zile, fierbeam, nu mai aveam rabdare, in conditiile in care eu le-am dat toate informatiile cu privire la locatia aparatului, adresa si numele persoanei. Intr-un final, aparatul a fost ridicat prin mandat de perchezitie si urmeaza sa-mi fie inapoiat. Persoana care a avut curajul sa-mi fure aparatul a declarat pentru politisti ca a fost doar o gluma. Da, o gluma de sase luni, in care eu plateam facturile, tu te foloseai de aparat. Destul de inteligent pentru o faptura ce sta doar in BMW-uri. Daca citesti acest articol, sa stii ca esti o persoana minunata in ochii mei. Cred ca trebuie sa fii putin nebuna sa furi un aparat ce emite semnal wi-fi. Parerea mea. Nu te mai plimba prin BMW-uri! Nu mai schimba vitezele, fii o fata desteapta si cauta-ti un loc de munca, fii normala. Am preferat sa nu dau numele fetei din bun-simt. Nu de alta, dar fotografia acestui articol spune tot ce trebuie. Sa ai incredere in persoane pe care le cunosti de mult timp, iar acestea sa te fure. Destul de interesant caracterul oamenilor, zic.

Sursa: calarasipress.ro (Catalin Cojocaru)