calatorii-culinare-adina.blogspot.ro informeaza: Prajitura cu foi fragede si mere
Pentru acest weekend va propun o prajitura ieftina care se prepara usor,cu foi foarte fragede si mere delicioase. Prajitura cu foi, intinse pe dosul tavii.
Ingrediente pentru 4 foi :
- 8 linguri zahar;
- 8 linguri ulei;
- 8 linguri lapte (sau chiar apa);2 oua
- 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet;
- 30 linguri de faina(aprox.);
- un strop de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

- 1,5 kg mere;
- 1 lingurita scortisoara;
- 2 plicuri zahar vanilat;
- 100 g zahar.

Mod de preparare - foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei . Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.

Umplutura:

Spalam merele,le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja)si le dam pe razatoarea mare. Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul.Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama. Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi . Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona. Pudram cu zahar farin si servim.

Delicioasa!
PONT: Aceleasi foi ,eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme! Pofta buna!