Lucian Avramescu publica pe AMPress un editorial usor malitios la adresa presedintelui Iohannis si a premierului Grindeanu, pe care il puteti in continuare:
Ger de fac tandari pietrele. Ingheata vrabia in aer si cade ca un bolovan. In Piata Victoriei deseneaza cu spinarile lor inghetate si respiratiile lor care scot aburi ca niste samovare mici, 50 000 de oameni, poate mai putini, dar izbanda loc grafica este emotionanta - a iesit un urias tricolor cu suflet in el. Asternut ca un covor luminos la poarta premierului caruia-i cer, cu sau fara dreptate, demisia.In timpul asta, un ziar ne ofera poze cu domnul Grindeanu, premier de o luna si jumatate, chefuind vartos, la un kilometru distanta, intr-o carciuma de lux. Convivii sunt din lumea select-deocheata. Cel care a platit masa, zic ziaristii, e un cunoscut interlop, cu o condamnare de 3 ani si jumatate la puscarie cu executare, dar care n-a facut nici o zi de parnaie, din motive medicale. E, pesemne, claustrofob. Oricum, suferind. Se vindeca doar in companii privilegiate, cu tratament de vinuri alese si fructe de mare. Petrecerea, la care, in compania suspusa a premierului, au participat 3 barbati si 3 dame, a fost, ca orice petrecere, vesela. Si care-i povestea? Weekend-ul e si pentru demnitari. Ca bea cu un interlop? Prietenii ti-i alegi cum ai chef, doar cu fratii te nasti, de-aia se spunea ca noi suntem frati cu sovieticii, nu prieteni. Si totusi, avand in vedere ca alaturi, cateva mii de insi tropaiau in ger, simtindu-se insultati de guvernul condus (cel putin formal!) de respectivul chefuitor, parca mi se arata ca un gest nesimtit. Mie mi se arata a fi un pic de nesimtire in povestea asta. Fireste, ziarist fiind, ma insel, iar portia de injuraturi va veni negresit.

xxx

Ger de crapa cerul de deasupra Cotrocenilor, ca un lac inghetat, in care stelele nu mai fac copci. O mie sau doua mii sau cinci sute de insi, varstnici majoritatea, striga - contra strigatului din Piata Victoriei - impotriva presedintelui Iohannis. Cer, cu sau fara dreptate, demisia locatarului presupus inauntru. Locatarul este insa in munti. Se da cu sania sau cu skiurile. E, fireste, zi libera si pentru el, sfarsit de saptamana, face ce are chef. Ce ma bag eu? Nu ma bag eu, ci ma trage el de maneca sa-i vad vitejia de montaniard. Posteaza, pe Facebook, o poza care-l infatiseaza rumen intre zapezi. Pai mai nea sibianului, nu-ti suna nitel a nesimtire postarea asta? Puteai sa mergi unde ai pofta, sa te dai de-a berbeleacul prin zapada, dar cand iti stau nefericitii aceia la usa, chiar daca-s pusi de Dragnea, chiar daca par manipulati (ceilalti se zice ca-s manipulati de unul Soros, pe care nu l-am vazut nciodata pe aici), nu e frumos. E o problema care devine tragica la usa altora si la usa ta. Mie mi se arata a fi un pic de nesimtire in povestea asta. Din partea matale. Fireste, ca ziarist, sunt invatat sa n-am dreptate si sa-mi primesc portia de injuraturi.
(Sursa: AMPress)