Don Pedro a postat pe pagina sa de Facebook un text pe care l-a preluat de la Gabriel Bintia. Citatul ales de Don Pedro ca motto pentru postare: Istoria se repeta prin ea insasi. Intai ca tragedie, a doua oara ca farsa (Karl Marx)
Gabriel Bintia:
Am citit ieri, in treacat, printre multe alte afise din Piata Victoriei sau de la Cluj, nu mai stiu precis, unul pe care scria: NU FITI CA PARINTII NOSTRI IN 1962.
Imi pare rau ca nu am salvat imaginea. Noaptea mi-am amintit de ea si m-am intrebat ce s-a intamplat deosebit in 1962? Desigur, in acel an oamenii mancau, beau, se insurau, dar autorul a lasat sa se inteleaga ca numai un om cult, citit, cum e el, stie. Ei bine, anul 1962 a fost inceputul unui sir de decrete de amnistiere a detinutilor. Pensatul care a scris-o a gasit pe internet ca in 1962 au fost emise decrete de amnistie, dar nu stie ca marii beneficiari ai acestor decrete au fost 12700 de detinuti politici, eliberati printr-un act de clementa a PMR ca semn al independentei fata de sovietici. Bun, ala care a scris-o e idiot sadea. Dar cei care admira lozinca? Dar cel care a fotografiat-o si a pus-o pe fb ca LOZINCA INTELIGENTA? Dar cel care i-a dat share? E aici un lant intreg de cultura civica cizelata la meci si la Las Fierbinti!
#rezist #InculturaUcide #LasFierbinti