Miscarea de Rezistenta informeaza: Clubul Bamboo, din Bucuresti, a ars din temelii. Mai multe persoane au fost intoxicate cu fum (Autoare: Marina Constantinoiu )
Un incendiu puternic a izbucnit in clubul Bamboo, din Bucuresti, sambata dimineata, in jurul orei 04:00. Multe echipaje de interventie se afla la fata locului, unde a fost declansat planul rosu de interventie. Cel putin 22 persoane au fost transportate la spital, dintre care una se afla in stare grava, fiind intubata Victimele au fost duse la spitalele Pantelimon, Universitar, Colentina, Floreasca, Elias. Dintre acestea, trei sau patru sufera de hipotermie, iar restul sunt intoxicate cu fum. Vizavi de club sunt blocuri de locuinte, acestea nu sunt in pericol nici din cauza flacarilor, nici din cauza fumului. Langa club exista insa un altul, iar aici exista posibilitatea de extinderea. Planul rosu a fost declansat la ora 04:00”, a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti, intr-o declaratie pentru presa facuta de la fata locului.
- Este foarte complicat ceea ce urmeaza sa va spun dar exista o posibilitate ca unele persoane sa nu se fi putut evacuat din interior desi primele echipaje de la detasamentul Baneasa, care au ajuns la fata locului, au procedat la verificarea interioara a spatiilor, a precizat reprezentantul ISU Bucuresti.
El a adaugat ca acele echipe de pompieri intrate in prima faza in incinta clubului pentru cautarea de persoane care nu s-au putut evacua au fost nevoite sa iasa dupa ce au inceput sa se prabuseasca elementele de constructie din cauza incendiului.
- Au constituit o echipa de cautare-salvare, au intrat, au verificat cat de mult au putut in conditiile de vizibilitate din cauza fumului si faptul ca la momentul sosirii acestora prima comunicare pe statie a fost ca este o ardere violenta care a cuprins deja o suprafata semnificativa. Ulterior, acele elemente de constructie s-au prabusit, au parasit in mod progresiv si pompierii zona interioara si au actionat in mod preponderent din exterior", a mai afirmat Daniel Vasile.
De asemenea, seful DSU, Raed Arafat, a mentionat si el, intr-o declaratie de la fata locului, intrebat daca ar mai fi persoane ramase in clubul incendiat, ca se va sti daca sunt astfel de victime dupa ce pompierii vor putea intra si vor cauta in zona distrusa, scrie agerpres.ro.
- La acest moment, persoane de salvat efectiv nu avem. Deci daca sunt persoane surprinsa inauntru, din pacate, cel mai probabil vor fi gasite decedate. Colegii de la pompieri continua acum lupta cu incendiul si la un moment vor incepe sa verifice zona care a fost afectata si sa vedem apoi daca au fost persoane surprinse care nu au putut sa iasa, a spus Arafat.
- Alimentarea cu energie electrica in zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprita sambata dimineata, in urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimata in jurul orei 07:30. Potrivit reprezentantilor companiei E-Distributie Muntenia, sunt afectati, printre altii, consumatorii din zonele Soseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Titeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita si strazile adiacente etc. Cladirea clubului este prabusita in cea mai mare parte, a anuntat, sambata dimineata, Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. Dintre toate persoanele transportate la spitale, 20 au fost transportate de ambulantele SMURD si SABIF, se arata intr-un comunicat al ISU Bucuresti-Ilfov, postat in pagina sa de Facebook.
- La Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulante sau deplasare cu mijloace proprii) si au ramas 3 internate, dintre care unul intubat;
- La Universitar au fost 5 persoane si au plecat toate persoanele;
- La Pantelimon au fost 2 persoane prezentate, ambele internate;
- La Colentina s-au prezentat 3 persoane si a ramas una singura internata;
- La Elias - o persoana transportata a fost internata.
- La Spitalul de Arsi nu sunt persoane internate.
Clubul, foarte cunoscut in lumea mondena, a carui valoare este estimata la cateva milioane de euro, a ars in totalitate, potrivit ultimelor informatii difuzate la ora redactarii acestei stiri.
- La fata locului au intervenit 30 autospeciale stingere, 2 autoscari, 4 descarcerari, 20 ambulante Smurd, 4 ambulante Smurd cu medic, 4 autospeciale pentru transport victime multiple, 2 Spitale Mobile, 1 CBRN, scafandri, Detasamentul Special de Salvatori. S-a constituit un punct de triaj al victimelor. S-a dispus chemarea la serviciu a tuturor pompierilor din turele libere. Arderea s-a manifestat pe o suprafata de aprox. 2500-3000 mp, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.