huff.ro informeaza: VREMEA: Cod galben de VISCOL 8 ianuarie, starea vremii in Romania, -16 si - 25 de grade
Administratia Nationala de meteorologie a emis un cod galben de viscol pentru 22 de judete. Codul galben emis pe 8 ianuarie este deocamdata valabil pana la ora 22.00. In judetul Mehedinti exista un cod galben de viscol si vreme geroasa.
UPDATE ora 9.50: Meteorologii au emis, duminica dimineata, noi coduri galbene de vant pentru judetele din centrul si sudul tarii. In aceste zone, rafalele de vant ating sau depasesc 60 kilometrii pe ora.
Codul galben pentru judetul Mehedinti a fost prelungit pana la ora 15.00. De asemenea, au fost emise atentionari si pentru judetele Olt si Dolj, valabile pana la aceeasi ora.
In judetul Mehedinti, rafalele de vant depasesc 60-65 km/h. In Olt si Dolj, intensificarile vantului ating 50-55 km.h, spulberand zapada. Judetul Alba este sub atentionare cod galben. Potrivit meteorologilor, intensificarile vantului pot atinge si depasi la rafala 50-60 de kilometri, viscolind sau spulberand zapada. Vizibilitatea in zona scade local sub 200 metri si izolat sub 50 metri. In judetul Mehedinti exista un cod galben de viscol si vreme geroasa. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, judetul Mehedinti este sub cod galben de viscol pana duminica la ora 9.00. Aici intensificarile vantului vor depasi la rafala 55 de kilometri pe ora, spulberand zapada conform agentiei de presa News.ro De asemenea, atentionare cod galben de viscol care a fost prelungita sambata pentru 22 de judete din estul si centrul este in vigoare pana duminica la ora 22.00.
Avertizarea vizeaza judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Sibiu, Valcea, Arges, Brasov, Covasna, Bacau Vaslui, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Calarasi, Braila, Galati, Ialomita, Constanta si Tulcea. In aceste zone vor fi perioade in care vantul va avea intensificari, cu viteze de 50-60 km/h si, pe arii restranse, 70-75 km/h, spulberand si troienind zapada, potrivit reprezentantilor ANM. In Moldova, Dobrogea, estul Munteniei si local in Carpatii Meridionali si Orientali, temporar va mai ninge si se va depune strat nou de zapada. Ninsori, in general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local si in regiunile centrale si in restul regiunilor sudice, iar in extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificari ale vantului, precizeaza meteorologii. Meteorologii au emis, sambata dimineata, si un cod galben de vreme geroasa in toata tara pana pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmand sa coboare frecvent la -25 de grade.
- Vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre -16 si -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -25 si -15 grade, avertizeaza meteorologii.
ANM precizeaza ca vremea geroasa va persista in majoritatea regiunilor si pe parcursul saptamanii viitoare, scrie news.ro.