Aseara, 22 decembrie, in cadrul somptuos al Ateneului Roman a avut loc impresionanta expozitie de costum si fotografie Zestrea by Liliana Turoiu, revenita in tara dupa amplul sau periplu expozitional prin marile capitale europene.
Dpa vernisaj, cele 56 de membre ale corului Filarmonicii George Enescu au urcat pe scena pentru a susține concertul anual de colinde, purtand, in premiera, tinute semnate de artistul plastic Liliana Turoiu.
Vernisajul Zestrea desfasurat la Ateneu a fost deschis de discursurile oficiale tinute de Radu Boroianu - Presedintele Institutului Cultural Roman si de Andrei Dimitriu - Directorul General al Filarmonicii George Enescu. Dl. Profesor Cristian-Robert Velescu, cel ce semneaza prefata albumului de arta si costum Zestrea, Presedinte al Senatului Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, a sustinut o alocutiune despre acest proiect cultural.
Momentul a fost urmat de o interpretare a capella de exceptie, sustinuta de membre ale corului Filarmonicii, imbracate in rochii creatii Liliana Èšuroiu.
Ateneul Roman este, de altfel, inca un loc de prestigiu si plin de simboluri istorice, arhitectonice si culturale, asa cum au fost toate spatiile in care colectia Zestrea by Liliana Turoiu a fost expusa, inca de la lansare.