Clar, sarbatorile de Craciun sunt despre traditii. Despre mancaruri traditionale, chiar cu pretul unei indigestii neplacute. Cum ar fi insa daca am incerca sa temperam sau macar sa alternam sarmalele cu retete delicioase dar sanatoase, concepute cu produse de cea mai buna calitate? De la ulei de cocos, unt de cacao, hrisca, faina fara gluten, cicoare sau chipsuri de linte, toate va pot delecta si in acelasi timp usura viata ficatului vostru!
Si cum ar fi daca am folosi vacanta de sarbatori pentru un rasfat total al corpului si sufletului nostru cu creme, masti sau uleiuri aromatice? Aceasta a fost manusa aruncata de magazinul Plafar catre vedete, ziaristi si bloggeri.
Valentina Pelinel, Profa Luminita Nicolescu, Gabriel Cotabita, Sanda Ladosi, Adriana Bahmuteanu, Mirela Retegan Antrenoarea Parintilor, Thea Haimovitz, Oana Roman, Gianina Ilies si Roxana Gabor-Iliescu au testat cele mai noi produse de nutritie, de cosmetica si de nutri cosmetica.
Valentina Pelinel a fost incantata de uleiul de cocos Bio de la Urtekram , de prima presa. Nucile de cocos sunt presate la rece, imediat dupa recoltare, pentru a pastra gustul delicat si proaspat. Este ideal pentru gatit, copt dar si pentru hranit pielea si parul. Iar pentru micutul Milan Cristian reprezinta cea mai blanda crema, dar si un ingredient minunat pentru viitoarele mancarici de bebe.
Corina Chiriac este o impatimita a ceaiurilor. De toate felurile, dar in special de iasomie. Daca nu gasiti mereu in Plafar acest sortiment este si pentru ca doamna cantecului romanesc cumpara tot stocul atunci cand apare in magazin. Ceaiurile Pukka de la Suma sunt speciale nu doar prin varietatea aromelor -negru (englezesc sau chai), verde, matcha ( ginseng sau simplu), cu ghimbir, cu echinaceea, cu lamaie si mandarina, cu menta sau iasomie- ci si prin intensitatea lor.
Mirela Retegan, initiatoarea campaniei Slabeste cu mine, respectiv a unui stil de viata regulat, cu mese din trei in trei ore, are nevoie mereu de ceva de mancat sanatos la ea. De aceea, batoanele Goldnutrition, cu migdale si cocos, macadamia si cacao sau alune de padure si cacao sunt solutia ideala. Paleo Concept Bar este un baton delicios din fructe si nuci, cu un continut ridicat de fibre, fara adaos de zahar sau indulcitori, fara gluten sau lactoza, fara aditivi sau conservanti .
Gabriel Cotabita si-a schimbat complet viata in urma cu un an de zile. Si, impreuna cu sotia lui, au devenit clienti fideli ai lantului de magazine Plafar. In special pentru cerealele integrale si biscuitii bio Bohlsener Muhle cu diverse arome: lamaie, vanilie, ciocolata, ciocolata cu portocale si multe altele.
De asemenea, a incercat pudra Proteica vegetala de la GoldNutrition cu aroma de ciocolata si vanilie . Produsul are un gust natural delicios, este bogat in proteine vegetale (83%), dispune de toți aminoacizii esențiali pentru organism, nu are zahar și are un conținut scazut de grasimi saturate. Proteina vegetala contine Spectra, un mix de 29 de fructe, legume și extracte din plante, cu multiple beneficii pentru corp. Proteina vegetala poate fi folosita atât ca o completare sau o inlocuire a consumului de proteine din dieta, cât și ca un aport mare de proteine in dietele vegetariene și vegane. V-Protein poate si consumata pentru echilibrarea ph-ului din organism datorita potențialului sau de alcalinizare.
Gianina Ilies este foarte atenta cu tenul si parul sau. Si de aceea s-a aratat incantata de Uleiul de argan Pranarom. Uleiul de argan este cunoscut pentru actiunea puternic antioxidanta si antiage. Hraneste si reda fermitatea si tonusul pielii. Aurul Marocului, cum mai este numit, este utilizat de mii de ani, in scop cosmetic si alimentar. Este indicat pentru toate tipurile de par, in special pentru cel degradat. Restructureaza unghiile fragile. Se recomanda pentru tenul matur, ridat, uscat, fara stalucire, sensibil, iritat, descuamat. Hraneste intens, netezeste ridurile - inclusiv cele de expresie - lasand pielea catifelata, flexibila, matasoasa si stralucitoare. Hidrateaza profund, restructureaza si regenereaza pielea, actioneaza direct asupra colagenului si elastinei, lupta impotriva oxidarii si radicalilor liberi. Stimuleaza oxigenarea celulara, calmeaza roseata si descuamarea.
Profa Luminita Nicolescu, antrenoarea vedetelor, foloseste sapunuri parfumate si uleiurile esentiale pentru aromoterapie si pentru rasfatul olfactiv al elevelor sale.
Gama Aqua Oleum de la Suma contine ulei esential de portocala, musetel albastru, menta, lamaie, geranium, citronella, lavanda, eucalipt, arbore de ceai, bergamota, patchouli, migdale dulci si trandafir moscat.

Panier des Sens- Gama noua cu Geranium contine:

-gel de dus, sapun lichid si solid, bogate in uleiuri vegetale, in special de geranium, de masline si cocos, sunt ideale pentru fata si corp deoarece curata delicat si ajuta pielea sa isi mentina echilibrul natural.
Sapunul lichid fabricat dupa reteta traditionala de Marsilia are proprietati tonifiante si astringente. Este de ajutor in probleme cutanate de natura infectioasa si fungica. Are un parfum intens, cu note dulci-florale si 95% din ingrediente de origine naturala.
-crema de maini cu extract de geranium si ulei de masline, fara parabeni, fenoxietanol si coloranti artificiali are 96% din ingrediente de origine naturala. Textura matasoasa a cremei hraneste si protejeaza pielea. Este ideala in ritualul zilnic de ingrijire pentru maini suple si catifelate.
Savoarea evenimentului a fost data de seriozitatea si profesionalismul cu care Maximus Prigoana si Vanessa Iliescu, cei doi copii ai Adrianei Bahmuteanu si respectiv Roxanei Iliescu au analizat fiecare produs in parte. La final s-au aratat incantati.
Au testat produse pentru copii dar si pentru parinti. Gama ideala pentru cadourile copiilor vine tot de la Urtekam. Cu gel de dus, sampon, balsam spray. Extractul din flori de galbenele, aloe vera si glicerina vegetala lasa pielea copiilor curata i hidratata. Ingredientele provin din culturi ecologice COSMOS ORGANIC certificate de ECOCERT Greenlife.

Partenerii la acest eveniment au fost:
- Maxmed
- Swallow / Zuccari
- Zenyth Pharmaceuticals
- Medica/ ProNatura