Anca Daniela Raiciu si Mihai Chirea sunt autorii unei lucrari exceptionale: Stefan Manea, Senatorul plantelor, aparuta la Editura HERON. Este o lucrare monografica, cu caracter aniversativ, consacrata vietii si operei unui reputat om de stiinta. Dr. Anca Daniela Raiciu este Director Marketing la S.C. Hofigal Export-Import S.A. iar Mihai Chirea este Presedintele Fundatiei Heron. Cartea prezinta personalitatea savantului si managerului - prof. univ. dr. ing. Stefan Manea, Directorul Fondator al Societatii Hofigal, un veritabil Spiritus Rector al acestei prestigioase societati medico-farmaceutice. Lucrarea este structurata in mai multe capitole, cu titluri inspirate - in fapt editorialele prof. Stefan Manea, cuprinse in cadrul revistei Hofigal-Natura si Sanatate:
I. Fara idoli, fara inertie si dogme, spre o noua era a medicinii( 1, 2, 3)
II. De ce este nevoie de vitamine?
III. Mecanismul uman si rolul microelementelor
IV. Din ce in ce mai des se incearca sa se raspunda la intrebarea: De ce medicina naturala?
V. De ce are nevoie organismul de substante minerale? (1, 2)
VI. Miraculoasa coenzima Q10
VII. Spirulina, din nou in actualitate
VIII. Terapia cu enzimen - terapia revolutionara a secolului al XXI-lea
IX. Tutunul, drog legal. De ce?
X. Cautand secretele imbatranirii
XI. Vaccinarea: eroarea medicala a secolului. Pericole si consecinte
XII. Spirulina si catina
XIII. Aromoterapia naturala, sursa de sanatate
XIV. Cresterea imunitatii si curatirea organismului
XV. Cunoaste natura
XVI. Prin normalizarea colesterolului se evita bolile cardiovasculare
XVII. Salicilatul, o minune antica abandonata?
XVIII. Importanta plantelor in viata si sanatatea noastra
XIX. Omega 3 - grasimea vietii
XX. Complex Alfalfa - un nou produs pe baza de lucerna
Cuvantul introductiv este semnat de catre dr. Anca Daniela Raiciu, care explica ratiunea aparitiei acestei lucrari, problematica abordata, locul si rolul Societatii Hofigal in productia de medicamente romanesti. Mihai Chirea semneaza Introducerea intitulata Masura propriului timp, in care este explicata contributia prof. ing. Stefan Manea in cercetarea stiintifica de profil si activitatea manageriala derulata in conducerea S.C. Hofigal. Coautorul lucrarii este un colaborator apropiat al Directorului General Stefan Manea, dovada fiind faptul ca impreuna au dat viata unui proiect de mare importanta, intitulat Hofigal - Natura - Societate.
Lucrarea cuprinde si un studiu intitulat La ceas aniversar, semnat de scriitorul Petre Gigea, fost Ambasador si Ministru in guvernele Romaniei. Studiul prezinta viata si opera prof. ing. dr. Stefan Manea in calitate de cercetator, om de stiinta si manager cu experienta in organizarea si valorificarea productiei de medicamente, atat inainte cat si dupa anul 1989. Prof. ing. dr. Stefan Manea a fost apreciat, atat in Romania cat si in strainatate, pentru spiritul sau creator si contributia sa la productia de medicamente pe baza de plante. Cartea cuprinde si alte studii, articole ale prof. ing. Stefan Manea, consacrate unor maladii curente, sezoniere si modului de tratare a acestora cu medicamente validate si realizate pe baza de plante de catre Societatea Hofigal.
Reproducem in continuare ceea ce reprezinta personalitatea prof ing. Stefan Manea, in viziunea prof. univ. dr. Vasile Burlui si prof. univ. dr. Constantin Marinescu (din jurnalulbucurestiului.ro):
- Profesorul Stefan Manea reprezinta un creator, un inventator autentic de medicamente realizate la nivelul exigentelor Medicinii Contemporane, care au efecte benefice in tratamentul bolnavilor, fara contraindicatii sau implicatii malefice asupra organismului uman. Stefan Manea a intrat definitiv, cu prestigiu, in Istoria Farmaciei si Medicinii Romanesti, ca un cercetator validat, de inalta competenta, si producator de medicamente, deosebit de eficace, care au salvgardat viata a mii de pacienti din tara si de peste hotare. Cartea Stefan Manea Senatorul plantelor este un veritabil tratat care ajuta personalul medical si farmaceutic, precum si publicul larg, la cunoasterea unui domeniu nou, sui generis, al Medicinii si Farmaciei contemporane, avand un caracter atat preventiv cat si curativ, terapeutic, in raport cu starea de sanatate a populatiei. Ne aflam in fata unui demers stiintific si curativ, medico-farmaceutic, absolut novator, de valoare inestimabila, care reclama o sustinere mai ampla, multivalenta, a Societatii Hofigal de catre autoritatile competente ale statului roman. Credem ca este cazul sa asistam la o initiativa, la o propunere a unor organisme, factori de conducere din domeniul Stiintelor Farmaceutice si Medicale, prin care sa se acorde titlul de Membru de Onoare al Academiei de Stiinte Medicale, distinsului Om de stiinta Stefan Manea, calitate pe care o merita cu prisosinta.