miriam-followme.ro: Cu curca la raze (Autoare: Miriam Eugenia Soare)
Balamucul cat casa, eu cu prietenele mele suntem urcate pe mese. Adevarul e ca mai multi dansam pe mese decat pe podea. Tot clubul era urcat pe mese si pe scaune. Puteai crede ca s-a anuntat sfarsitul lumii si ne distram pentru ultima oara. Vibrau peretii, trepidau candelabrele si noi, dai si lupta.Chiar daca trecuse de ora trei noaptea, paream inepuizabili. In toata nebuneala aia, nu stiu cum de mi se pare ca-mi suna telefonul. Probabil ca-mi tiuiau urechile, dar ma cobor de pe masa si incep sa ma chiorasc in el. Draci, ce sa vad eu in telefon, fara ochelarii de vedere, pe care bineinteles ca nu-i aveam pe ochi si nici nu se facea sa-i scot din cluci, ca sa se prinda admiratorii ca sunt o babeta chioamba ?! Ca vorba aia: Noaptea, toate pisicile sunt negre si toate babele-s frumoase. Asa ca ma zgaiesc la ecran cu incapatanare, dar ale dracu' furnicute mici de pe ecran, imi jucau in fata ochilor. Important e ca am reusit sa disting ca apelantul are numele din patru litere si simt cum intru in fibrilatii, caci cu patru litere in telefonul meu e trecut doar fii-miu. Aoleo, sa vezi ca a facut vreun accident de masina, ca poate o fi bolnav sau poate s-a intamplat vreo alta nenorocire daca ma suna el pe mine in creierii diminetii ! Fapt pentru care, ca o mama responsabila ce sunt, il apelez imediat inapoi. Imi raspunde fii-miu cu o voce stinsa de ma ia groaza. Eu, cum e si firesc cand te afli intr-un asemenea vacarm, incep sa tip in telefon de sa-mi crape gatul, nu alta, si-l intreb disperata:
- Ce-ai patit, puiu' lu' mama ?.
El, la fel de stins, imi raspunde ca e bine merci:
- Pai, mamica, zic eu, tocmai ce m-ai sunat !!!.
El, calm si plictisit imi raspunde ca da, e adevarat dar m-a sunat pe la ora 6 seara si nu i-am raspuns si ca sa-mi vad linistita de ale mele, pentru ca oricum, nu era nimic important si ca ne auzim noi peste alte cateva ore. Ii cer scuze, bag capul rusinata intre urechi si, de rusine, ma alatur mai departe prietenilor care dansau pe masa, in draci. Pe la pranz cand ma trezesc, il sun pe fii-miu ca sa-i mai cer scuze inca o data pentru deranjul creat. El zice:
- Nu-i nimic, mami, dar poate data viitoare esti si tu mai atenta la telefon cand te sun, la cat e ceasul si, mai ales ia-ti ochelarii la tine ! Pentru ca aseara a dormit la mine Mirandola si, dupa ce-ai sunat tu, m-a intrebat cu cine am vorbit si cine ma suna pe mine la 3 dimineata ?!