emmazeicescu.ro:Diferenta dintre curve, tarfe si prostituate!
Emma Zeicescu a publicat pe blogul sau un articol intitulat Diferenta dintre curve, tarfe si prostituate!, pe care il puteti citi in continuare.
Diferenta dintre curve, tarfe si prostituate! Am in minte o lista. Sa-i spun a rusinii? Sa-i spun a compromisului? Habar n-am. Cert este ca atunci cand s-a predat lectia -sistemul de valori -prea multe femei au lipsit.
Ma-ntreb, e vreo diferenta intre curve, tarfe si prostituate? Daca ma uit, in trecere, la vitrinele din cartierele rosii ale vietii, nu mi se pare. Ce le diferentiaza? Oportunismul, supravietuirea sau apartenenta lor la familia nevertebratelor?
Prostituatele, cred, ar merita un pic de respect. Ele sunt pasarile de noapte Perfect Imperfecte. Ele vaneaza, de foame. Ele supravietuiesc, fara sa calce pe cadavre. Ele tanjesc la o viata privita printr-un geam de limuzina, din interior. Ele viseaza luxul, dar de cele mai multe ori, sfarsesc ieftin. Ele se vand, fara a clipi, pentru un moment sau pentru toata viata. Ele ar trebui fiscalizate, insa profitul negru e mult mai important.
Curvele au strategie. Ele se vand pentru a se mentine, pentru a acumula. Ele cauta cel mai rapid lift, pentru a ajunge sus. Ele nu sunt interesate de treptele grele ale vietii, dar nu stiu sa ajunga in varf. Ele castiga batalii, dar nu razboiul. Ele n-o fac pe bani. Se culca direct cu luxul. Ele fac compromisuri, pentru iluzia vietii bune. Sau poate nu e o iluzie, pentru ele. Ele raman insa breloc, toata viata. Le cunosc bine si le-am vazut crescand. Ele m-au intrebat, de-a lungul anilor, de ce nu ma. Le raspund si acum, ca de fiecare data, ca mintea si inima au mai multe camarute decat un hotel de curve.
Tarfele vor Puterea. Le-as compara pe tarfe cu gheisele, dar niciodata nu mi-as dori sa le jignesc pe acestea din urma. Le-as compara cu Mata Hari, dar ele sunt si tarfe, si tradatoare. Cunosc tarfe bogate, care tanjesc sa devina Cineva. Atat. Ele nu sunt interesate de portofel. Ele cauta antrenorul care sa le duca pe podiumul vietii. Ele cauta mentorul. Tot un fraier cu cioc, altfel. Care sa o prezinte altor papagali cu functii, care sa o valorifice la randul lor, care sa o faca supraom. Ele viseaza sa fie premiante. Ele vor triumful, cu orice chip. Ele sunt prostituate si curve up-gradate. Ele sunt ca matura din piesa de teatru Don Siempre, in care Don Siempre ii spune maturii: Taci, tarfa! Te-ai culcat cu toate gunoaiele pentru a face cariera!
Femeilor Perfect Imperfecte le-as dori sa le iubeasca pe prostituate, pe curve si pe tarfe, ca pe aproapele biblic. Femeilor Perfect Imperfecte le-as spune sa nu oboseasca din a trai pentru a iubi. Le-as ura sa moara in picioare. Sa nu traiasca in genunchi. Si le-as mai obliga ca atunci cand vor spune un te iubesc, sa o faca pur.