Demonstratia unionistilor ce a avut loc recent la Bucuresti a aparut intr-un moment politic agitat si in Romania si in Republica Moldova. In stanga si in dreapta Prutului urmeaza curand alegeri cu miza enorma.
Iata ce spune Catalin Cojocaru, un tanar fotoreporter din Calarasi, referitor la participarea lui la acest miting, de sambata, de la Bucuresti: Privind in retrospectiva evenimentul la care am luat parte ca reporter al publicatiei Realitatea din Calarasi, pot spune despre cei care au fost la acest eveniment ca se poate vedea pe fata lor un singur lucru: isi doresc o schimbare, unirea Basarabiei cu Romania.
Mitingul a pornit de langa Hanul lui Manuc, a decurs civilizat pana in momentul cand unionistii au ajuns in Piata Victoriei, unde li se pregatisera o zona imprejmuita cu garduri protectoare.
Protestatarii si-au schimbat directia catre o strada alaturata. Jandarmii au incercat in prima faza sa redirectioneze marsul catre locul stabilit prin avizul de protest.
Am fost in mijlocul multimii, am simtit cum sunt imbrancit de protestatari si de catre cordonul de forte de ordine, eram la mijloc. Am fost martorul a doua interventii ale jandarmilor, care au ridicat doua persoane care au iesit mai mult in evidenta.
La acest miting a facut parte si un grup de 39 de calaraseni.
Catalin Cojocaru, tanarul fotoreporter de 19 ani, din Calarasi, a participat la protest alaturi de un coleg de-al sau, tot calarasean, Alexandru Botezatu, care lucreaza la un radio local.